Az Android figurája egy laptop billentyűzetén egy okostelefon mellett, a Google új funkcióval bővíti a keresési előzményeket
Fotó: Shutterstock

Újít a Google, nem kell aggódnod a böngészési előzményeid miatt

Hiánypótló funkcióval bővíti a Google keresőmotorja kínálatát, amelyet kifejezetten az Android felhasználókra fejlesztett.


Mi értelme van?

Az új funkció segítségével az Androidos ügyfelek villámgyorsan törölhetik böngészési előzményeiket az utolsó 15 percre visszamenőleg. Felmerülhet a kérdés, hogy mégis mi értelme van egy ilyen újításnak, mikor a felhasználók eddig is bármikor eltüntethették internetes kereséseiket? A kulcs az egyszerűségben rejlik.

Az új fejlesztés használatához elég megnyitni az Google hivatalos applikációját egy Androidos eszközön, és rákattintani a profilunkra. A felugró menüben, az „előzmények” menüpont alatt meg fog jelenni egy „gyorsgomb”, melynek megnyomásával törölni lehet az elmúlt 15 perc lekérdezéseit.

Bejáratott ötlet

Az eddigi lehetőségek ettől jóval „kényelmetlenebbek” voltak, több menüponton át kellett küzdeni magunkat, illetve külön be kellett állítani, hogy pontosan hogyan és mennyi időre visszamenőleg szeretnénk megszabadulni előzményeinktől.

A funkció ismerős lehet az iPhone-felhasználóknak, a techcég az iOS eszközökre már tavaly nyáron bevezette a szolgáltatást, amely meglehetősen népszerűnek bizonyult.

Felkészülnek a PC-sek

A Google egyelőre nem árulta el, hogy a böngésző asztali változatára is kiterjeszti-e a fejlesztést. Azt viszont megerősítette, hogy fokozatosan vezeti be az újítást, így hamarosan az összes Android eszközön elérhető lesz.

Ne hagyd ki!