Eltűnik egy alapvető keresési funkció
Fotó: Shutterstock

Így változik meg a böngészés a Google-ben

Újra változtat a keresési élményén a Google webböngésző. El fog tűnni az évek óta velünk lévő "folyamatos görgetés" funkció. Viszont visszatér egy régebbi megoldás. A cég szerint ezzel gyorsabbá válhat a böngészés.


Ismét látványos változást tervez a Google

A Search Engine Landnek erősítette meg a Google szóvivője, hamarosan eltávolítják a folyamatos görgetés funkciót az asztali számítógépeken a webböngésző keresési eredményeiből. A mobilos verzióban pedig "az elkövetkező hónapokban" szüntethetik meg ugyanezt.

A számítógépeknél visszatér a régi lapozósáv. Ez lehetővé teszi, hogy a felhasználók konkrét oldalra ugorjanak, vagy a "Tovább" gombban a következőre lépjenek.

Mobilon pedig egy "További eredmények" nyomógombban lesznek betölthetők újabb találatokat.

Google szerint ez a változás a keresési igények gyorsabb kiszolgálását célozza, mivel az új rendszer csak akkor tölt be további találatokat, ha arra szükség van – írja a Portfolio.

Máris milliók használják a néhány hete indult webböngészőt, az Ecosiát

Egyébként saját webböngészővel jelentkezett az Ecosia vállalat néhány hete. A cég leginkább azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a hirdetési bevételeinek egy részét zöld projektekre, például faültetésre fordítja – írja a TechCrunch.

Az internetes kereső minden jelentősebb platformon (macOS, Windows, Android, iOS) elérhető, illetve a Google Chrome-hoz hasonlóan a nyílt forráskódú Chromium motorra épül. Az Ecosia a chromiumos felhasználói élmény drasztikus megváltoztatása nélkül igyekszik vonzani az új felhasználókat.

A Play Áruház statisztikák alapján mostanra több mint 10 milliós letöltéssel bír, valamint a 4,8-as átlagértékelése is kiemelkedő.

A böngésző személyre szabható, tartalmazza a faültetési eredményeket megjelenítő widgetet, és lehetőséget nyújt a böngészési adatok más webböngészőkből történő importálására is. De a cég tervei között szerepelnek további személyre szabási lehetőségek, valamint egy MI-chatbot bevezetése a platformon.

Ne hagyd ki!