hbo, max, telefon, popcorn, képernyő
Fotó: Shutterstock

Az HBO Max is követheti a Netflix példáját?

A Netflix május 23-án bevezetett, a fiókmegosztások korlátozására vonatkozó döntése után nagymértékben megugrott az előfizetők száma. A rivális streaming-platform, az HBO Max is erre a lépésre szánhatja el magát, -remélve hasonló forgatókönyvet. Legalábbis erre engednek következtetni a július 13-án életbe lépő, frissített felhasználási feltételei. Az ügyben illetékes vezető mindenesetre nem tud ilyen tervezett lépésről.


A negatív fogadtatás és visszhang után az Egyesült Államokban ezekben a napokban vált nyilvánossá az a statisztika, amely szerint bejött a Netflixnek a fiókmegosztások visszaszorítása. A piacvezető cég mutatványa pedig arra kényszerítheti a versenytársakat, hogy kövessék a példát.

Sokáig a különböző streaming-felületek nem foglalkoztak azzal a kérdéskörrel, hogy hányan is használják valójában a szolgáltatásukat. Legfeljebb azt írták elő, hogy egy adott díjcsomag esetében hány eszköz használható párhuzamosan.

Ez viszont most változni fog: az HBO Go nevet 2022 tavaszán lecserélő HBO Max, – amely nemsokára MAX megnevezésre válthat itthon is – közzétette újfelhasználási feltételeit, melyek 2023. július 13-ával lépnek életbe.

Ez is érdekelhet: Elindult a streamingszolgáltatás, ami levátlja az HBO Maxet

t\u00e1v\u00edr\u00e1ny\u00edt\u00f3, tv, k\u00e9z, ujj

Fotó: Unsplash

Az új feltételek egyik leglényegesebb pontja, hogy immár kifejti az ún. "háztartáson kívüli fiókmegosztásra" vonatkozó rendelkezéseket Ez a fejezet konkrétan a következőképpen foglalja össze ezt a problémát:

„Bármikor megváltoztathatjuk az egyidejű streamek maximális számát és/vagy korlátozhatjuk az Ön által használható eszközök számát, beleértve (i) a háztartáson kívüli fiókmegosztás hatásának korlátozását, vagy ha észszerűen úgy gondoljuk, hogy visszaéltek HBO Max-fiókjával.”

Mindez nem jelent júliustól azonnali fiókkorlátozást, azonban előrevetítheti ezt. Habár a felvetésre a Warner Bros. Discovery hazai illetékese úgy nyilatkozott, hogy semmit sem tud a fiókok párhuzamos, háztartáson kívüli használatának korlátozásáról a közeljövőben az HBO Max részéről. És arról sem, hogy ez a lépés akár a most átalakult amerikai platformon szóba jöhetne.

Ez is érdekelhet: Néhány ország megadóztatná a Netflixet, például mi

Mindezek mellett módosult még az HBO Max felhasználási feltételeinek fizetéssel és számlázással kapcsolatos fejezete, ahová bekerültek azon konkrét esetek, amikor is a szolgáltató díjat emelhet. Érdekes, hogy itt megjelent a lehetséges árváltozás indokaként az infláció is.

A jelenlegi díjak viszont még ma is pontosan annyira rúgnak, mint – az elindulás napjának mondható – 2022. március 8-án. Mindez havi 2390, vagy évi 18990 forintot jelent. Egyelőre tehát konkrét fiókkorlátozásról és áremelésről sem beszélhetünk az HBO Max esetében.

forrás: Hwsw

Ne hagyd ki!