fizetés, számla, utalás

Változások a szemétszállítási díj fizetésében, erre figyelj!

Július 1-jén lép hatályba az új hulladékgazdálkodási rendszer, az állami hulladékgazdálkodási közfeladatot mostantól a Molhu Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. (Mohu) fogja ellátni. A számlákat Budapest közigazgatási határán kívül a Mohu, Budapest területén belül pedig ugyanúgy a Díjbeszedő Holding Zrt. (DBH) állítja majd ki.Ez gyakorlatban annyit jelent, hogy a hulladékdíjszámlákat 2023. július 1-től nem az NHKV-től (Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.) fogják kapni azok az ügyfelek, akik Budapest határán kívül élnek, hanem a Mohutól. Az eddigi számlák nem vesznek el, a felhasználók ezeket megtalálhatják a Díjnet fiókjukban egészen az ÁSZF 12.3.1.10. pontjában feltüntetett ideig.

Ez is érdekelhet: Új adóterhet rak a kormány több megtakarítás kamatjövedelmére

Budapesten nem változik semmi, ugyanúgy a DBH állítja majd ki a számlákat a lakosok számára.

A fizetési mód sem változik, így a számlák befizetését továbbra is bankkártyás módon, iCsekk-en keresztül vagy a CIB internetbankos felületén lehet intézni. Az egyetlen fizetési terület, melyet érintenek a változások, az az átutalásos befizetések kategóriája. Amennyiben július 1-től egy Budapesten kívüli lakos így szeretné rendezni tartozását, a Díjbeszedő Holding Zrt. adatai helyett az alábbi utalási adatokat kell megadnia.

Kedvezményezett: Mohu Mol Hulladékgazdálkodási Zrt.
Számlavezető Bank: OTP Bank
Számlaszám: 11794008-24030025

Ez a cikk is tetszhet: Júliustól más viszi el a szemetünket, de a díj nem változik

2023. július 1. után az év második számlázási időszakát érintő számlákat előreláthatóan ezév július-augusztusában, még az NHKV Zrt.-től fogják megkapni az ügyfelek. Tehát azoknak a nem budapesti felhasználóknak, akik egyedi átutalással fizetik számlájukat, különösképpen szükséges figyelniük majd arra, hogy melyik szolgáltató állította ki az adott számlát.

Amennyiben ezt már a Mohu tette, ügyelni kell arra, hogy a megfelelő utalási adatok szerepeljenek a tranzakció során.

Forrás: 24.hu

Ne hagyd ki!