A kertészeti központok népszerűségének növekedése és az ellátási lánc akadozása miatt kertitörpe-hiány alakult ki a piacon.


Ian Byrne, a whitminsteri Highfield Garden World ügyvezető asszisztense arról panaszkodott a BBC-nek, hogy több mint 6 hónapja nem érkezett be hozzájuk kertitörpe. Az asszisztens véleménye szerint ennek több oka is van.

Először is a koronavírus és a lezárások hatására rég nem látott módon népszerű a kertészkedés, ennek következtében az erre szakosodott központokban minden egyes nap olyan látogatottságot tapasztalnak Európa-szerte, ami normális esetben csak az ünnepnapokon fordult elő eddig.

Másodszor, a törpék előállításához szükséges anyagokból világpiaci hiány van. Típustól függően készülhetnek műanyagból, kőből, vagy betonból, viszont általában a fontossági sor végére kerülnek, ha a gyártóknak dönteniük kell.

Harmadszor, ha a fentiek nem is okoznának problémákat, akkor is nehézségekbe ütköznének a vásárlók az ellátási lánc akadozása miatt, amit olyan események, mint a Szuezi-csatornát eltorlaszoló Ever Given konténerhajó, jelentősen befolyásolnak.

A törpök sanyarú sorsa 

Ian Byrne megvizsgálta a számokat, és arra jutott, hogy 2019-hez képest a kertészeti központok látogatottsága 97 százalékkal nőtt. Bár a kerti törpök nem tartoznak a legnépszerűbb termékek közé, ez hamarosan változhat, ugyanis megugrott a kereslet. S

Iain Wylie, a Garden Centre Association vezérigazgatója hasonló problémákat tapasztalt

Lehet, hogy a kerti törpök nincsenek rajta minden bevásárló listáján, viszont a kertészkedés hihetetlenül népszerűvé vált a lezárások idején. A megnövekedett kereslet hatására elég nagy nyomás nehezedett ránk, hogy időben be tudjuk szerezni a termékeket, de az olyan események, mint egy hajó keresztbefordulása, átírja a terveinket. Nemcsak törpökből, hanem kerti bútorokból és egyéb dísztárgyakból is hiány van, amelyek jelentős része a konténerekben várakozik

Az olyan nagy forgalmazók is érintettek, mint az Ikea. A szállítási árak emelkedtek: míg korábban 1200 dollárba került, hogy egy konténert Kínából behozassanak, ez most elérheti a 17 ezer dollárt is.


The Conversation

Friss

Szeptemberben kidobják a sugar daddy-ket a Google Play-ről

A Google Play szakemberei megvizsgálták a vállalat érzékeny tartalmakra vonatkozó irányelveit, és úgy döntöttek, ideje változtatni a szabályokon. Szeptembertől egyetlen sugar daddy app sem kerülhet be az androidos piactér kínálatába.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Potom pénzért árverezik el Diana hercegnő esküvői tortaszeletét

A Dominic Winter aukciós ház gondoskodott róla, hogy Diana hercegnő és Károly herceg menyegzőjéről az esemény után 40 évvel is beszéljenek.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ez a 16 éves srác összehozott egy 2 millió dolláros üzletet

A tavalyi év egyértelmű nyertesei a kiskereskedelmi online vállalatok voltak, illetve a 16 éves New Jersey-i Max Hayden.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!