Mere diszkont belülről
Fotó: mere.ws

Egykori osztrák boltban nyitja első üzletét az orosz diszkont

Budapest IV. kerületében, Káposztásmegyeren nyílik meg az orosz kiskereskedelmi lánc, az orosz Mere első magyarországi egysége.


A MERE egy nemrég bezárt Spar üzlet helyén alakíthatja ki az új áruházat - értesült az Újpesti Hírmondó. A bolt várhatóan az év második felében nyitja meg a kapuit.

20 üzlet Budapesten és az agglomerációban

Április elején az elsők között számoltunk be arról, hogy a Mere diszkontlánc üzleteket nyitna Magyarországon.
"Örömmel tájékoztatjuk arról, hogy az európai Mere szupermarket hálózat mostantól Magyarországon is elérhető lesz"
– így kezdődött az a lapunk birtokába került e-mail, amelyeket az orosz diszkontlánc képviselői potenciális üzleti partnereiknek küldtek szét még idén február végén. Az üzenetben a társaság ambiciózus terveket vázol fel. Eszerint „az elkövetkező év” során 20 üzletet nyitnak Budapesten és az agglomerációban, három év múlva pedig 200 üzletükben már 700 millió eurós forgalmat szeretnének elérni.

Az Aldi és a Lidl versenytársa lehet

Az orosz kiskereskedelmi láncot 2009-ben alapították, azóta 20 országban (például Belgium, Cseh Köztársaság, Észtország, Kazahsztán, Oroszország, Kína, Németország, Lengyelország, Litvánia, Lettország, Románia, Vietnám, Fehéroroszország, Azerbajdzsán, Szerbia, Spanyolország, Görögország) mintegy 2500 üzletet működtetnek. Akárcsak az Aldi vagy a Lidl, a Mere is úgynevezett hard diszkontlánc, azaz portékáit rendkívül nyomott árakon kínálja vevőinek. Az átlagosan 1000 m2-es üzletei meglehetősen spártai berendezésűek, termékeiket dobozokból, raklapokból kínálják vevőiknek.

A már említett e-mailjükben azt ígérik, áraik a piaci átlagnál 20 százalékkal alacsonyabbak lesznek „a gyártókkal való közvetlen együttműködés, a szigorú költségellenőrzés és a minimális kereskedelmi felár miatt.”

Elsősorban olyan vevőkre számítanak, akik átlagos és átlag alatti jövedelemmel rendelkező családos emberek, akik megtervezik vásárlásaikat és heti 1-2 alkalommal keresik fel az üzletet. A Mere-ben kapható termékek köre körülbelül 1500 cikkből áll majd, ebben élelmiszerek, háztartási vegyiáru, italok és iparcikkek is szerepelni fognak. Valószínűsíthető, hogy az orosz diszkontlánc főként saját márkás termékeket kínál majd.

Ne hagyd ki!