Sok felhasználójánál húzta ki a gyufát a Netflix
Fotó: Shutterstock

Számos felhasználó nem örül a Netflix vasszigorának

Szigorít a Netflix: a felhasználói tömegei kapnak figyelmeztetést levélben, hogy változtatniuk kell a jelszómegosztási gyakorlatukon. Úgy tűnik, többen inkább streaming-szolgáltatót váltanak, mintsem eleget tegyenek a felszólításnak.


Szigorít a Netflix – több felhasználójuk inkább szolgáltatót vált

A jövőben nem engedi a Netflix, hogy több háztartás osztozzon bizonyos előfizetéseken, annak ellenére sem, ha egy családról van szó. Azonban a vendégfiókok (amelyeket helyileg máshonnan használnak, tehát nem az előfizető háztartásnál) átalakíthatók egyéni előfizetéssé, vagy plusz összegért használhatók tovább.

A HVG megjegyzi, számos facebookos és twitteres bejegyzés arra utal, ezután sokan nem kérnek a Netflixből Magyarországon és más országokban sem. Sok konkurens streaming-szolgáltató van a piacon manapság, így az érintettek könnyen válthatnak másikra, ha jónak látják. Az Amazon Prime Video meg is lovagolta a lehetőséget. Jelezték, az ő előfizetőik nem szembesülhetnek ilyen megosztási problémákkal.

Mindezek ellenére úgy tűnik, nem aggódik a Netflix.

Latin-Amerikában szerzett tapasztalataink szerint a fizetett megosztás bevezetésekor minden piacon valamilyen törlési reakcióra számítunk, ami kihat a tagok rövid távú növekedésére. (…) Amint azonban a háztartások elkezdik aktiválni saját önálló fiókjaikat, és további tagsági fiókokat is hozzáadnak, várhatóan javulni fog az összbevétel, ami minden terv- és árváltozással a célunk

idézi a BGR a Netflix korábbi jelentését.

Egyébként 2023 első negyedévében 232,5 millió előfizetőről számolt be a szolgáltató.

Valóban mellé is lőhet a Netflix a fiókmegosztás korlátozásával

Már május elején úgy tűnt, nem fogadják kedvezően a Netflix spanyol felhasználói a bevezetett családi fiókokra vonatkozó korlátozásokat, melyet később készült világszerte bevezetne a streaming-szolgáltató. Azonban aratott a SkyShowtime Spanyolországban, hiszen minden harmadik új SVOD-előfizető feliratkozott rá - írta elemzésében a Kantar piackutató.

Az év első hónapjaiban kezdte korlátozni a fiókmegosztást Spanyolországban a Netflix, ahol mintegy 12 millió SVOD-előfizetőből áll jelenleg a streamingpiac. A piackutató szerint a korlátozás rövid távon oda vezetett, hogy a szolgáltatóról lemorzsolódott nagyjából egymillió ügyfél. Így a vállalat terve, miszerint a családi fiókokat használókat önálló fiókokba tereli, "kudarcot vallott".

Ráadásul a döntésnek semmilyen demográfiai mintája nincs. A nézők kortól és nemtől függetlenül lemondtak a Netflixről, amint kiderült, hogy a jövőben többet kell fizetniük érte. A megmaradt spanyol előfizetőiknek pedig a 10 százaléka jelezte, hamarosan ők is otthagyják a platformot.

Ne hagyd ki!