Az okosórapiacon is a Samsung lehet az Apple elsőszámú ellenfele
Fotó: Shutterstock

Ez az okosóra lehet az Apple Watch Ultra nagy kihívója

Strapabíró, sportoláshoz szánt órával veheti fel versenyt az Apple Watch Ultrával szemben a Samsung az okosórapiacon. Mutatjuk azt is, mikor jelenhet meg az okoseszköz.A nyáron érkezhet a Galaxy Watch 7 Ultra

Az Apple Watch Ultrát 2022 őszén mutatták be, és jelenleg a második generációjánál tart. A normál változatnál robusztusabb, strapabíróbb és funkciókban gazdagabb okosórát elsősorban sportoláshoz fejlesztették ki.

Sajtóinformációk alapján úgy tűnik, a Samsung is tervez strapabíró okosórát, Galaxy Watch 7 Ultra néven – írja a PC World.

A jelentések szerint a dél-koreaiak órája szögletesebb tokkal és forgatható kerek lünettával érkezhet. Emellett egy új, harmadik fizikai gombot is kap, ami hasonlóan lesz konfigurálható, mint az Apple Watch Ultra akciógombja. A beszámolók említést tesznek egy hőmérséklet-szenzorról, egy lehetséges vércukorszint-mérő funkcióról, valamint arról, hogy a készülék processzora sokkal erősebb lehet az előző modellekétől.

A Samsung Galaxy Watch 7 és a Watch 7 Ultra hivatalos bemutatója július 10-ére várható.

Jól járt, aki luxusórába fektetett az elmúlt években

Egyébként a Knight Frank ingatlan-tanácsadó cég tanulmánya szerint a luxusórák piacán átlagosan évi 9 százalékos hozam keletkezett az elmúlt tíz évben. A különleges órák ára pedig átlag 147 százalékot emelkedett a vizsgált időszakban. Ezzel szemben a veterán autók árszintje „csak” 118 százalékkal, a gyémántoké pedig 13 százalékkal nőtt – derül ki az Economic Times összeállításából.

Bár az évi 9 százalékos hozam jelentős, akár nagy áringadozások is előfordulhatnak az órák piacán a gazdasági változások hatására.

Ha valaki arra gondol, hogy az óra olyan befektetés, amely a tőkepiacihoz hasonló hozamokat generál, teljes tévúton jár. Az órákat egyáltalán nem szerencsés, sőt, az iparág számára is kifejezetten káros a tőzsdei befektetésekhez hasonlítgatni. Mi termékeket állítunk elő, és nem befektetési eszközöket

- idéztük Jean-Frédéric Dufourt, a Rolex vezérigazgatóját néhány hete.

A Business Insider szerint a WatchCharts Overall Market Index 72 százalékot emelkedett 2021 januárja és 2022 márciusa között. Ekkor a kisbefektetők nagyot kaszáltak a kriptovaluta- és mémrészvény-befektetéseiken, majd igyekeztek diverzifikálni a portfóliójukat. Azonban amint a Fed elkezdte emelni a kamatokat 2022-ben, az órák iránti kereslet csökkent. Az árcsúcstól 38 százalékot esett az index, míg az S&P 500. 13 százalékot emelkedett.

Ne hagyd ki!