Üresen álltak a polcok, amelyeken korábban a Pilóta kekszet kínálták a boltok
Fotó: Shutterstock

Visszatér a boltokba a klasszikus Pilóta keksz

Tavaly ősszel kezdett eltűnni a Pilóta keksz az üzeletek polcairól, de újraíndítoták a gyártást. Hamarosan a legtöbb üzletben elérhető lesz az édesség.


A Mondelez Csoporthoz tartozó Győri Keksz székesfehérvári gyárában április végén indult újra az ikonikus keksz gyártása és a mai napon (pénteken. a szerk.) meg is kezdődik a termék kiszállítása a kiskereskedőkhöz, azaz a boltokba. A tervek szerint július elejére országszerte újra kapható lesz a klasszikus Pilóta keksz

-írta a gyártó a Telexnek.

Első körben a klasszikus Pilóta tér vissza a boltokba, majd júliustól a Pilóta Tripla kakaós is kapható lesz. A Pilóta keksz tavaly összel kezdett eltünedezni a boltokból. A Mondelez jelezte, hogy várhatóan hónapokig nem lesz elérhető a termékük. Később azt közölték: a tartós készlethiányt a gyártókapacitásaikat érintő nehézségek, illetve az édesipari ágazatot is sújtó alapanyag és csomagolóanyag-hiány együttesen okozzák.

A Pilóta kekszet az 1960-as években kezdték el gyártani, 2021-ben csaknem5 millió 470 ezer darab fogyott belőle. A Pilótát kezdetben a Győri Keksz győri üzemében gyártották, de immár 27 éve a Mondelez székesfehérvári gyárában állítják elő.


Ne hagyd ki!