A legtöbb hazai boltban üres a Pilóta keksz polca
Fotó: Shutterstock

Hová tűnt a Pilóta keksz? Sokan hiába keresik

Alapanyag és csomagolóhiány is sújtja a székesfehérvári üzemet, ahol a népszerű édességet gyártják. A Mondelez Hungária Kft. igyekszik minél előbb megoldást találni a problémákra.Az elmúlt héten a hvg.hu több olvasója is jelezte, hogy nem találja a legendás magyar édességet a boltok polcai és a piacokon. A Pilóta kekszet (vagyis a barna-fehér, barna kulimásszal összeragasztott szendvicskekszet, nem pedig a vaníliás karikát) 2006 óta Székesfehérváron gyártják, jelenlegi tulajdonosa a Mondelez Hungária Kft.

A cég a portálnak is megerősítette, hogy jelenleg készlethiány van a Pilóta szendvicstermékből, ami a kiskereskedelmi és a viszonteladói csatornáik „túlnyomó többségét” is érinti. A jelenség ráadásul nem fog egyik napról a másikra megoldódni.

A várhatóan tartós készlethiányt a gyártókapacitásainkat érintő nehézségek, illetve az édesipari ágazatot is sújtó alapanyag és csomagolóanyaghiány okozzák

– írták a hvg.hu megkeresésére.

Mayer Gábor, a Mondelez Hungária Kft. ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, hogy a készlethiány kizárólag a Pilóta szendvicskekszet érinti, a Pilóta termékcsalád más termékeit nem.


Ne hagyd ki!