Vérvétel laborvizsgálat
Fotó: Shutterstock

A Synlab nem eladó, alaptalanok a sajtóhírek

Közleményben cáfolta az egyik legnagyobb laboratóriumi magánszolgáltató, a Synlab Hungary Kft., hogy állami tulajdonba kerülne.


A közelmúltban megjelent megalapozatlan feltételezésekre reagálva szeretnénk tisztázni, hogy sem a Synlab csoport, sem a Synlab Hungary Kft. nem kapott szóbeli vagy írásbeli, hivatalos vagy informális ajánlatot a magyar államtól vagy más féltől a Synlab Hungary Kft. megvásárlására. A Synlab csoportnak nem áll szándékában eladni a Synlab Hungary Kft-t, a sajtóban az esetleges eladással kapcsolatban megjelent állítások teljesen alaptalanok

- olvasható a Lévai Richárd ügyvezető aláírásával szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben.

Az ügy előzménye, hogy a vg.hu korábban saját értesüléseire hivatkozva azt írta, az állam az egészségügyi ellátó rendszer sokéves átalakítási tervének megfelelően saját kezébe venné és egységesítené a laboratóriumi szolgáltatásokat, átvenné a magánlaboratóriumoktól ezt a feladatot. A vg.hu is megkapta a Synlab csoport cáfolatát, ennek megfelelően frissítette írását.

A Synlab a közleményében azt kéri a sajtó munkatársaitól, hogy a társaságot érintő cikkek megjelenése előtt vegyék fel velük a kapcsolatot.

Ne hagyd ki!