Az online játékszolgáltatóknak tilos az időkereten kívül bármilyen formában játéklehetőséget biztosítani gyerekeknek.


Központi utasítás

Jelentősen csökkentették Kínában azt az időt, amelyet a 18 év alattiak online játékokkal tölthetnek. A hétfőn bemutatott új rendelkezések szerint péntekenként, hétvégén és ünnepnapokon legfeljebb egy órát játszhatnak ezekkel a fiatalok – írja az MTI. Az intézkedés azért született, mert a kormány tart a játékfüggőség kialakulásától. Kína korábban a kiskorúak játékhasználati lehetőségét ünnepnapokon három, egyéb napokon 1,5 órában korlátozta.

Ellenőrizni fogják

A Kínai Sajtó és Publikációs Adminisztrációs Főhivatal (GAPP) által nyilvánosságra hozott szabályok szerint a 18 év alatti felhasználók a megadott napokon is csak este 8 és 9 óra között tudják használni az online játékokat. Az online játékszolgáltatóknak tilos ezeken az időkereteken kívül bármilyen formában játéklehetőséget biztosítani a fiatalkorúak és gyerekek számára, és fel kell állítaniuk egy valódi személyazonosító rendszert.


The Conversation

Friss

Spar: jó magyar gyümölcs joghurt nem igazán létezik

Hosszú interjút adott a Spar magyarországi vezetője, beszélt többek között a béremelésről, a beszállítókról, arról, hogy mennyi pénz vittek ki tavaly az országból nyereségként, és hogy mennyit fektettek be 30 év alatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Photo by Josh Appel on Unsplash

Jövőre havi 500 ezerre nőhet az átlagkereset Magyarországon

Jövőre sok egyszeri tétel fogja növelni a háztartások nettó jövedelmét.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Photo by Obi Onyeador on Unsplash

Annyira sok és drága használtautót veszünk, hogy megdőlhet a 2019-es rekord

Pedig a hirdetési árak majdnem 1 millió forinttal emelkedtek egy év alatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!