Vége a benzinárstopnak
Fotó: shutterstock

A kormány ma 23 órától megszünteti a benzinárstopot

Bekövetkezett, amitől tartottunk, a hétfőn életbe lépett uniós olajszankció mindenki számára érzékelhető zavarokat okozott Magyarország üzemanyag-ellátásában – mondta Gulyás Gergely a szokatlan időpontban, késő este megtartott Kormányinfón, amelyen Hernádi Zsolt, a Mol vezére is részt vett.


A Mol arról tájékoztatta a kormányt, hogy import nélkül nem tudja biztosítani az ország üzemanyag-ellátását. A kormány ezért a Mol javaslatára megszünteti a benzinárstopot – jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter.


A töltőállomások negyede kiürült, elkképesztő ellátási problémák alakultak ki– mondta a Mol-vezér. Mióta a Mol mint Mol működik, ilyesmire nem volt példa. A 70-es, 80-as éveket idézték a kutakon kígyózó sorok.

Az elmúlt napok forgalma csaknem a duplája volt az elmúlt évinek. 871 darab olyan nagykereskedelmi rendelés volt, amit a Mol nem tudott kielégíteni.

A helyzet kritikussá vált, elmentünk a falig. A Mol eddig bírta

– mondta Hernádi Zsolt. Úgy véli, rövid távon már érezhető lesz a benzinárstop eltörlésének hatása, egy-másfél hónapon belül áll helyre a stabilitás. A Mol-kutakra vonatkozó irányadó ár: 641 Ft/liter a benzin és 699 Ft/liter a dízel esetében. Az ársapka eltörlése azonnal, kedd este 23 órától életbe lép.

Azt, hogy nagy a baj, az autósok már néhány napja érzik, az okokról ITT írtunk.

Ne hagyd ki!