Új fűtésrendszert kapnak ajándékba az óvodások Dunaföldváron
Fotó: Shutterstock

Meleget kapnak ajándékba az óvodások ebben a hazai városban

A Dunaföldváron működő Pannonia Bio biofinomító idén 15 millió forinttal támogatja a város óvodájának energetikai korszerűsítését.


Dunaföldvárt is elérte az energiaválság, az emelkedő rezsiszámlák miatt az önkormányzat számos takarékossági intézkedést vezetett be: április elejéig bezárja a fürdőt, a művelődési házat és a könyvtárat egy épületbe költözteti. Ebben a helyzetben különösen nagy segítséget jelentenek azok a fejlesztések, amelyek a helyi intézmények energiahatékony üzemeltetését szolgálják. A három telephelyen működő városi óvoda energetikai felújítása ebből a szempontból is példaértékű, a település polgármestere minimum 30 százalékos megtakarítás remél tőle az energiafelhasználásban. A Pannonia Bio 15 millió forint támogatást biztosít a projekthez, ezen túlmenően további 12,5 millió forinttal járul hozzá a rászoruló dunaföldváriak megsegítését szolgáló szociális programok megvalósításához.

A meglévő napelemek mellé mindenhol hőszivattyús fűtésrendszert telepítünk, az árajánlatot már megkaptunk, ennek megfelelően a beruházás, fejlesztés már január 31-ig megvalósul. Összesen 325 gyermek számára biztosítjuk a fenntartható, zöld forrásból származó, energiatakarékos fűtést február 1-től

– mondta Pavel Kudriavtcev, a Pannonia Bio Zrt. vezérigazgatója a cég közleménye szerint.

A Pannonia Bio az óvoda energetikai fejlesztése mellett idén is hozzájárul az itt élők gondjainak enyhítéséhez. A vállalat 4 millió forintot adományoz a fejlődési vagy beilleszkedési problémákkal küzdő gyermekek és családjuk pszichológiai támogató programjainak megvalósítására, 3 millió forinttal támogatja a dunaföldvári Vöröskereszt által szervezett, december 23-a és január-2-a között megrendezésre kerülő, a rászorulóknak meleg ételt biztosító kezdeményezést. Szintén 3 millió forintot fordít a tartós élelmiszereket, illetve higiéniás termékeket tartalmazó csomagokra, amelyeket a rosszabb anyagi körülmények között élő családok között osztanak szét, valamint 2,5 millió forinttal járul hozzá az „Élelmiszerláda” akcióhoz, amelyben szintén a nélkülözők kaphatnak meleg ételt decembertől.


Azonnali segítséget nyújt munkatársainak a benzinársapka eltörlése után a Pannonia Bio: a korábban elérhető 38 Ft/km bejárási támogatás összegét a december 6-i kormányzati bejelentést követően kilométerenként 50 Forintra emelte. Nem ez az egyetlen lépés, amellyel a dunaföldvári vállalat támogatást nyújtott a növekvő energiaköltségek és infláció jelentette kihívásokra: még szeptember elején úgy döntöttek, hogy az év végi béremelés egy részét előre hozzák, aminek értelmében szeptember 1-jével minden munkatárs alapbére 7 százalékkal emelkedett. A vállalat emellett további 3 százalék alapbéremelést biztosított azokban a munkakörökben, amelyekben a bruttó alapbér 350 ezer forint vagy annál kevesebb volt.


Ne hagyd ki!