Rendkívüli gázóraállás-diktálási lehetőség is lesz
Fotó: Shutterstock

Ismét emelkedik az gáz lakossági piaci ára

Emelkedik a gáz lakossági piaci ára október elsejétől. Emiatt újból biztosít rendkívüli gázóraállás-diktálási lehetőséget a lakossági ügyfeleknek az MVM.


Megint drágább lesz a gáz

Csak 63 645 MJ/év (legalább 1729 m3/év) fogyasztásig kapják a gázt rezsicsökkentett áron a lakossági fogyasztók augusztustól az egyetemes szolgáltatásban. Efelett a lakossági piaci árat kell megfizetniük. Ez az összeg augusztusban és szeptemberben 21,416 forint/MJ volt. Azonban októbertől december végéig 22,002 forint/MJ-ra emelkedik.

Mivel változik a gáz ára, ismét rendkívüli gázóraállás-diktálási lehetőséget biztosít az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. október 1-e és 15-e között. Az MVM közleménye hangsúlyozza, hogy a diktálás nem kötelező, és az éves kedvezményes kereten belül fogyasztó ügyfeleknek nem is érdemes élniük vele, hiszen az átlagfogyasztásig biztosított a rezsicsökkentett ár.

A mérőóraállás rögzítése 0-24 órában lehetséges az MVM Next online ügyfélszolgálatán vagy az applikációjában, illetve telefonon keresztül a 06 1 237 7777 számon, vezetékes telefonról pedig a 06 80 40 55 40 számon. Időpontfoglalás után az MVM Next ügyfélszolgálati irodáin is megadható a mérőállás. Ebben az esetben jobb, ha az ügyfeleik magukkal visznek egy friss számlát a gyorsabb ügyintézés érdekében.

Az MVM Next a weboldalán is megpróbál válaszolni a leggyakoribb kérdésekre.

Ha nem igénylik, nem kapnak kedvezményt a nagycsaládosok

Arról is beszámoltunk, hogy a rezsicsökkentés a nagycsaládosoknak az átlagfogyasztás felett is jár, de csak ha igénylik. A kedvezménnyel az általános 1729 köbméteres átlagfogyasztási limit három gyermeknél 600 köbméterrel és minden további gyermek után 300 köbméterrel nő. A kérelmet csak azoknak nem kell benyújtani, akik már kapnak nagycsaládos kedvezményt.

A nagycsaládos kedvezményre jogosult az a háztartás, amelyben olyan jogosult él, aki legalább három gyermek után, illetve figyelembevételével részesül családi pótlékban. A nagycsaládos kedvezmény csak egy felhasználási helyen vehető igénybe. Fogyasztói közösség esetén egy felhasználási helyen több jogosult is igénybe vehet nagycsaládos kedvezményt. Ha a jogosultnak a vele egy háztartásban élő, családi pótlékra jogosító személyre hivatkozással nagycsaládos kedvezmény került megállapításra, a jogosulttal egy háztartásban élő más személy erre a személyre tekintettel további kedvezményre nem jogosult

- írta egy kormányzati közlemény.


Ne hagyd ki!