A jövőben a BKK jegyellenőrei testkamerát viselve fogják végezni a munkájukat.

​Kalauzok kamerával

Ki ne tapasztalta volna, hogy időnként heves konfliktus alakul ki az érvényes jeggyel nem rendelkező utas és az ellene fellépő kalauz között. Ha eldurvul a helyzet, egy ilyen helyzetet utólag szinte lehetetlen pontosan felidézni. A jelek szerint a tisztázatlan ügyeknek hamarosan vége. Január 28-tól ugyanis a BKK jegyellenőrei 30 napon át különböző gyártmányú testkamerákat fognak kipróbálni. A „bekamerázott kalauzokkal" az 1-es, a 4-6-os villamosokon, valamint a M1 kisföldalattin lehet majd találkozni.

​Mi értelme ennek?

A testkamerák bevezetésének több előnye is van. Jó az utasnak, hiszen van bizonyítéka, ha panaszt akar emelni a jegyellenőr intézkedése ellen. A felvétel megtekintése után ugyanis könnyen eldönthető, szakszerű volt-e az intézkedés? Jó a kalauznak, hiszen a fővárosban évente 30-50 alkalommal éri őket támadás munkavégzés közben. Legutóbb épp a testkamera tesztelés kezdete előtt pár nappal bántalmaztak 3 ellenőrt az 1-es villamos vonalán. A BKK arra számít, hogy a testkamerának már a látványa is visszatartja a tettlegességtől a felhevült utasokat. Ráadásul a felvételt a szereplők felismerhetetlenné tétele után megelőzési, oktatási célra is fel lehet majd használni.


The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Hányan tapsikolnak? Bali megnyitotta a kapuit a magyarok előtt

Az indonéz szigetvilágban található Bali és Riau szigetei 18 hónapnyi „zárva tartás" után ismét megnyitották kapuikat a nemzetközi turisták előtt. Az örömtánccal azonban érdemes várni, ugyanis számos előírásnak meg kell felelni a belépéshez.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: credobus.hu

Így néz ki az új hazai csuklós busz – Mutatjuk a fotókat!

Újra van magyarországi gyártású csuklós autóbusz. Könnyű, így keveset fogyaszt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Újabb terhet kaptak a vendéglősök, de ez még jól is elsülhet

November 1-jétől már nemcsak a szálláshely-szolgáltatóknak, de a vendéglátó üzletek üzemeltetőinek is regisztrálniuk kell a turisztikai ügynökség adatszolgáltatási felületén, jövő nyártól pedig már adatokat is kell továbbítaniuk.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!