A jövőben a BKK jegyellenőrei testkamerát viselve fogják végezni a munkájukat.

​Kalauzok kamerával

Ki ne tapasztalta volna, hogy időnként heves konfliktus alakul ki az érvényes jeggyel nem rendelkező utas és az ellene fellépő kalauz között. Ha eldurvul a helyzet, egy ilyen helyzetet utólag szinte lehetetlen pontosan felidézni. A jelek szerint a tisztázatlan ügyeknek hamarosan vége. Január 28-tól ugyanis a BKK jegyellenőrei 30 napon át különböző gyártmányú testkamerákat fognak kipróbálni. A „bekamerázott kalauzokkal" az 1-es, a 4-6-os villamosokon, valamint a M1 kisföldalattin lehet majd találkozni.

​Mi értelme ennek?

A testkamerák bevezetésének több előnye is van. Jó az utasnak, hiszen van bizonyítéka, ha panaszt akar emelni a jegyellenőr intézkedése ellen. A felvétel megtekintése után ugyanis könnyen eldönthető, szakszerű volt-e az intézkedés? Jó a kalauznak, hiszen a fővárosban évente 30-50 alkalommal éri őket támadás munkavégzés közben. Legutóbb épp a testkamera tesztelés kezdete előtt pár nappal bántalmaztak 3 ellenőrt az 1-es villamos vonalán. A BKK arra számít, hogy a testkamerának már a látványa is visszatartja a tettlegességtől a felhevült utasokat. Ráadásul a felvételt a szereplők felismerhetetlenné tétele után megelőzési, oktatási célra is fel lehet majd használni.


The Conversation

Friss

Fotó: Unsplash

Mit csinál manapság Melinda Gates? Amit Jeff Bezos exneje is!

Jeff Bezos exneje, MacKenzie Scott és Melinda French Gates összesen 40 millió dollárt, azaz közel 12 milliárd forintot szentelt egy olyan ügynek, amely középpontjában az amerikai nők karrierlehetőségeinek és életkörülményeinek javítása áll.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

Mit mérlegeljünk elektromos autó vásárlása előtt? 4 tipp a szakértőtől

Nagy értékű vagyontárgy beszerzésekor számos tényezőt figyelembe veszünk. Nincs ez másképpen elektromos gépjármű vásárlásakor sem. De mi alapján döntsünk ilyenkor? Mutatjuk!
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

26 milliárdra büntették a Zoom-ot, mert kiszivárogtatta a felhasználók adatait

Az Egyesült Államok Kerületi Bírósága 86 millió dollárra, átszámítva közel 26 milliárd forintra büntette a videokonferenciákra szakosodott Zoom vállalatot a felhasználók személyes adatainak kiszivárogtatása miatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!