Booking logója és URL-linkje
Fotó: Shutterstock

Nem fizet a népszerű szálláskereső portál! Magyarok is futnak a pénzük után

Az nem köztudott, hogy hány itthoni szálláshely érintett abban az egész világot behálózó ügyben, miszerint a Booking nem fizet több mint egy hónapja a vele szerződésbe álló szállásadó partnereinek.A fennakadás elsősorban azokat érintheti, ahol a foglalások teljes összegét a Booking kapja meg. A cég a számlázási rendszerük karbantartásával indokolja a problémát.

Az ATV híradójának egy pécsi apartmanházat üzemeltető férfi azt nyilatkozta, miszerint:

egy ilyen hosszútávú, 10 éves partneri viszonyban, ahol nagyon fontos a kiszámíthatóság és maga a bizalom, ez az, ami igazából elveszett. Nekünk ez a gondunk. Úgyhogy eddig mi is a Booking fizetési rendszerét használtuk, ezek után ezt mi is mindenképpen újra fogjuk gondolni.

Ezt is olvasd el: Itt éri meg Airbnb-ben megszállni! Budapest is köztük van?

Hotel LED-kijelz\u0151je
Nagy valószínűséggel a néhány szobával rendelkező, a Bookinggal közvetlen kapcsolatban álló egyéni szállásadók lehetnek a probléma érintettjei. Magyarországon körülbelül negyvenezer ilyen típusú szálláshely van, hogy abból pontosan mennyit érint, erre szerintem senkinek nincs jelen pillanatban adata

– ezt már Flesch András, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke mondta.

Ez is érdekelhet: Hány szálloda marad talpon? Így lehet túlélni

A kérdésre a Magyar Turisztikai Ügynökség is minél előbb szeretne választ kapni. Kérdőívvel próbálja felmérni és összegyűjteni, mennyi is az érintett szálláshely. A károsultak maguk pedig Facebookon hoztak létre egy csoportot, ami több mint 430 tagot számlál már.

Az Atv.hu egy turisztikai szakújságíróra hivatkozva úgy vélekedik, valószínűbb, hogy valóban informatikai okok állnak a háttérben, mint az, hogy a cég fizetései nehézségekkel küzdene.

Ne hagyd ki!