Enyhül a szigor, könnyítenek a britek a beutazási feltételeken
Fotó: Shutterstock

Enyhül a szigor, lazítanak a britek a beutazási feltételeken

A megfelelő oltási igazolással rendelkező utasok részére 2022. január 7-én hajnali 4 órától eltörlik a beutazás előtti tesztelési kötelezettséget, emellett kötelező házi karantén sem szükséges számukra a második napi teszt eredményének megérkezéséig.


További fontos tudnivalók

Az utazók továbbá 2022. január 9-én hajnali 4 órától a megérkezést követő kötelező PCR-teszt helyett antigén gyorstesztet is igényelhetnek második napi tesztként. Fontos azonban, hogy a gyorstesztre a fenti időponttól kezdődően az utazás megkezdése előtti foglalás szükséges. Amennyiben a fogadó repülőtéren a gyorsteszt pozitív eredményt mutat, abban az esetben teljes karantén és egy megerősítő PCR-teszt szükséges

- hívja fel a figyelmet közleményében a Wizz Air, amelynek járataival Birmingham, Edinburgh, Liverpool és London is könnyebben érhető el Magyarországról.

A beoltottakra érvényes beutazási szabályok a 18 éven aluli gyermekekre, az engedélyezett oltási kísérletekben részt vevőkre, valamint azokra a személyekre is vonatkoznak, akik egészségügyi okok miatt nem kaphatnak védőoltást. A megfelelő védőoltással nem rendelkező utazók részére a meglévő korlátozások továbbra is érvényben maradnak.

Érdemes utazás előtt tájékozódni

Az utasok a Wizz Air weboldalán, az Utazástervező térkép menüpont segítségével tájékozódhatnak a legfrissebb beutazási feltételekről, de indulás előtt javasolt az adott ország és város hivatalos konzuli weboldalát is leellenőrizni a problémamentes utazásért. A különböző védettségi igazolványok elfogadásáról is az adott célország konzuli oldalán érdemes tájékozódni, hiszen a lista folyamatosan bővül, ám sok helyre továbbra sem elég az oltási igazolvány a beutazáshoz. A Wizz Air továbbá javasolja, hogy az utazni vágyók mindenképpen ellenőrizzék, és szükség esetén újítsák meg úti okmányukat a repülőutak előtt.


The Conversation

Ne hagyd ki!