Szigorú szabályokkal várják a szállodák a vendégeket
Swim & Wellness | Aparthotel Arabella**** - Nauders | Flickr

Erre figyelj, ha szállodában töltenéd a pünkösdöt!

Megrohamozták a wellness-szállodákat a pünkösdre szállást foglalók, akiknek a védettségi igazolvány mellett a SZÉP-kártyákon parkoló hatalmas összeg is nagy mozgásteret ad.


Az új forrás bőségét jól érzékelteti, hogy az OTP esetében a három zsebben – a szálláshelyi, a szabadidős és az éttermi alszámlán – lévő 160 milliárd forint majdnem hétszerese annak a 24 milliárdos éves forgalomnak, amelyet tavaly a pihenőkártyával fizető vendégek a szállodákban költöttek el, írja a vg.hu.

A szabályok

  1. A kormány egyértelművé tette, hogy augusztusig szükség lesz a védettségi igazolványra a pluszszolgáltatások igénybevételéhez.
  2. A négymillió beoltott elérésénél, május elsejétől lehetővé vált szállodanyitás terve azt jelenti, hogy már nemcsak az üzleti utazók, hanem a védettségi igazolvánnyal rendelkezők és a velük érkező 18 év alattiak is megszállhatnak a kereskedelmi szálláshelyeken.
  3. Bejelentkezéskor kötelező a védettségi igazolvány és a személyazonosító okmányok bemutatása. A felelősség az ezek ellenőrzésére kötelezett szállodára hárul.

Amit nem fogadnak el

Az első oltáskor kapott papírlapot nem fogadhatják el, vagyis aki utazást tervez, érdemes az első oltás időpontjától legalább 10-14 nappal későbbre foglalni, hogy ténylegesen kézhez vehesse a plasztikkártyát, amely a belépőt jelenti a szálláshelyekre, és számos egyéb helyre, például fürdőkbe, múzeumokba, színházakba is

– mondta a lapnak Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke

A védettségi igazolvánnyal rendelkezők a szállodán belül is szabadon, maszk viselése nélkül közlekedhetnek. Ennek ellenére több szálloda általánossá tette a maszkviselési kötelezettséget, ugyanis lehetetlen minden vendéget ellenőrizni.

Üzleti utazó fogadásakor a vendégnek kell nyilatkoznia, hogy milyen céllal érkezett, az önbevallásos alapon működő jogosultság ellenőrzésére nem a szállásadó, hanem a hatóság jogosult.


The Conversation

Ne hagyd ki!