Firenze belvárosa
Fotó: Shutterstock

Firenze kitessékelte az Airbnb-t a belvárosból

A cél az, hogy segítsenek megoldani a Firenzében élők számára a lakhatási válságot, ugyanis a piacon jelenleg rendkívül szűk a megfizethető lakások köre. Az elmúlt néhány évtizedben a város központjában több ezer épületet vettek birtokba rövid távú bérbeadók, köztük az Airbnb.

Az új szabályozás értelmében a "rövid távú bérlés" a 30 napnál rövidebb tartózkodásokra vonatkozik. Mindez nem jó hír a látogatóknak, de valószínűleg sokkal élhetőbbé teszi a várost az állandó lakosok számára. Firenzében és környékén egyébként rengeteg szálloda közül válogathatnak az utazók.

Az Airbnb közben részletfizetési lehetőséget vezet be a kanadai és egyesült államokbeli ügyfelei számára. A szállásközvetítő a Klarna BNPL (“Buy Now, Pay Later”) fizetési megoldásokat nyújtó fintech céggel lépett partnerkapcsolatba, hogy rugalmas fizetési megoldásokat tudjon kínálni vendégeinek.


A Kanadában és USA-ban szálláskereső ügyfelek 4 részletben, kamatmentesen, 6 hétre tagolva tudják majd kifizetni a szállásukat az új fizetési szolgáltatás igénybevételével. $500 feletti foglalás esetén havi fizetési konstrukcióra van lehetőség.A Payments Journal kutatása alapján a megkérdezett szálláskeresők 84%-a nagyobb valószínűséggel használna részletfizetési lehetőséget, például BNPL fizetési konstrukciót, foglalásuk véglegesítésénél. Az Airbnb a részletfizetést már idén bevezeti, és további országokkal bővítik majd a hozzáférhetőséget.

Ne hagyd ki!