Korzika Franciarszág tengerpart

Ezen a gyönyörű helyen töltődtek volna

Fotó: Pixabay

Vakációzok rémálma: kering a bőrönd a világban

A British Airways egyik utasa arra panaszkodik, hogy még mindig nem kapta meg a bőröndjét, majdnem három héttel a repülőút után.


Susie Mullen június 18-án utazott a londoni Heathrow-ról a Bastia repülőtőrre, a franciaországi Korzika szigetére, a bőröndjét azóta nem látta.

Üres volt a csomagtér

Mullen egy ideig várt a bőröndjére a csomagfelvételnél, majd rájött, hogy „senkinek a bőröndje” nem kerül a szállítószalagra. Utána a légitársaságtól azt az információt kapta, hogy bőröndök egyáltalán nem voltak a gép csomagterében.

Két-három nap után utazótársa poggyásza megérkezett a Bastiára, az övé azonban nem. Azt mondja, körülbelül 200 eurót költött el a holmik újravásárlására.

Nem volt naptejünk, nem voltak tisztálkodószereink, az egész vakációnk tönkrement

– mondta.

Amikor a Heathrow-n felszállás előtt le akarta adni a poggyászát, azt kérték az utasoktól, hogy tegyék le sorban a bőröndjeiket, és egy papíron jelezzék rajtuk a járatszámot.

Mulllennek már akkor gyanús volt a dolog, ezért néhány dolgot kivett a feladandó poggyászából.

Idegbaj és káosz

A British Airways június 28-án arról tájékoztatta, hogy csomagja a Heathrow-n van, és folyamatban van a szállítása. Két nappal később viszont kiderült, hogy valójában Korzikán van a bőrönd, és újabb napokba telik, mire Londonba kerül.

A légitársaság bocsánatot kért a kényelmetlenségért, és közölte, hogy mindent elkövet, hogy a bőrönd végül visszakerüljön a tulajdonosához.

Mullen és társa a járatra a BA gépére last minute vásárolt jegyet, miután az indulás előtt öt órával törölték azt a Gatwickról induló EasyJet-járatot, amelyre eredetileg jegyet vettek.

A reptereken gyakran kaotikus állapotok uralkodnak, nemcsak Európában, hanem világszerte. A légiipar a pandémia idején elbocsátott dolgozókat nem tudta egyik pillanatról a másikra pótolni, miközben hirtelen tömegek lepik el a reptereket.

A szokásosnál gyakrabban fordul elő, hogy elkeverednek a bőröndök, az utolsó pillanatban járatokat törölnek, vagy órákon át kell sorban állni a biztonsági ellenőrzésnél.

A British Airways a nyári menetrendjéből összesen már 30 ezer járatot vett ki, és más hasonlóan cselekedtek. A Canada Air pedig átmenetileg nem fogad kéréseket állatok csomagtérben való szállítására, miután egy másik légitársaság által szállított egy kutya elkeveredett a torontói reptéren, itt írtunk róla.

The Conversation

Ne hagyd ki!