Szeptember folyamán indulnak az egyeztetések az e-scooterről.Nem minősül járműnek

Jelenleg a KRESZ szerint a roller nem minősül járműnek. Egyéb vonatkozó szabályozás sincs rá, ami bizonytalan jogi helyzetet teremt, gyakorlatilag bárki vezetheti bárhol. Ugyanakkor egyáltalán nem mindegy, hogy rollerrel vagy e-rollerrel közlekedünk.

Az ORFK-nak azonban van egy utasítása, amely szerint bizonyos teljesítmény fölött, illetve mások szerint bizonyos sebesség fölött már bukósisak, és forgalmi engedély köteles, ennek azonban különösebb jogszabályi háttere nincsen, hiszen a KRESZ a rollert nem tekinti járműnek

– magyarázta Borbély Zoltán közlekedési szakjogász az ATV Híradónak.

Egyeztetnek

Időközben Révész Máriusz kormánybiztos az e-rollerek használatának kérdésében egyeztetést kezdeményezett a Belügyminisztériummal, az Innovációs és Technológiai Minisztériummal, illetve a rendőrséggel - erről az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos nyilatkozott a Világgazdaságnak. A találkozóra a tervek szerint még szeptemberben sor kerül, így az elektromos rollerek évek óta tisztázatlan jogi helyzete tmegoldódhat.

The Conversation

Friss

Fotó:Shutterstock

Ha zavarnak a szeméthegyek, itt és most te is tehetsz ellenük, mutatjuk

Hétfőtől lehet regisztrálni a legnagyobb belföldi hulladékgyűjtő eseményre, a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióra - mondta Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára. Mutatjuk, hol.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:Shutterstock

Orbán Viktor elmondta, mikor és hogyan kapnak vissza 600 milliárdot a családok

Az oltás működik, Magyarország működik – mondta a kormányfő az Országgyűlés őszi ülésszakának megnyitásaként. A miniszterelnök több fontos intézkedést is bejelentett, ezeket foglaljuk össze.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:Lounge Group

Két marketingmegoldás, ami még a szakmai guruk elismerését is kivívta

Az elmúlt másfél év legjobb szakmai megoldásának nevezték a Coca Cola és a Burger King egy-egy aktivitását a jövő heti budapesti Marketing Summitra készülő vállalati és ügynökségi vezetők. Újfent bebizonyosodott, hogy az önazonos reklám az, ami igazán hatásos.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!