Az ország kormánya mindent elkövet, hogy a szigetre csábítsa a turistákat és csökkentse a járvány gazdasági pusztítását. Most a vendéglátókkal fogott össze a közös cél érdekében.


Máltán a vírus első hulláma nem okozott számottevő károkat, viszont a második és harmadik hullám annál nagyobb pusztítást eredményezett. A lezárásoknak, a gyors oltási kampánynak és a fegyelmezettségnek köszönhetően az ország szépen fokozatosan elkezdte a korlátozások feloldását. Vasárnap nyithatják a templomaikat, hétfőn már az oktatási intézményeiket, április 26-án pedig a bezárt üzleteiket.

Fizetünk, csak gyere!

A szállodák már működnek, viszont az étkezdék és bárok még nem, így enni és inni egyelőre csak a szobákban lehet. Málta június elsején tervezi megnyitni a főáramú turizmus előtt a kapuit, amit a kormány anyagilag is támogat. A View from the Wing turisztikai portál értesülései szerint az országba látogatók akár 220 eurónyi támogatást is kaphatnak, aminek az egyik felét az állam, a másikat pedig az érintett szálloda fizetné ki. Az alábbiak szerint alakulnának az anyagiak:

  • háromcsillagos szállodákban leadott foglalások után 100,
  • négycsillagos szállodákban leadott foglalások után 150,
  • ötcsillagos szállodákban leadott foglalások után pedig 200 eurót térítenének vissza

Azok pedig, akik a közelben lévő Gozo szigetén vendégeskednének, további 10 százalék támogatást kaphatnak, így jön ki a matek a maximális 220 euróra.

Azt még nem lehet tudni, hogy lesz-e minimum foglalási érték vagy időintervallum.

Az a célunk, hogy kiemelkedően versenyképessé tegyük a máltai hoteleket attól a pillanattól fogva, amint a nemzetközi turizmus újraindul

- nyilatkozta a Reuters-nek Clayton Bartolo, a máltai turizmusért felelős miniszter.

Málta gazdaságának 27 százalékát a turizmus teszi ki, 2019-ben csaknem 3 millió embert vonzott a sziget, ez a szám 2020-ban 80 százalékkal csökkent. Körülbelül 35 ezer turistának kedveznének az ajánlatukkal.


The Conversation

Friss

Szeptemberben kidobják a sugar daddy-ket a Google Play-ről

A Google Play szakemberei megvizsgálták a vállalat érzékeny tartalmakra vonatkozó irányelveit, és úgy döntöttek, ideje változtatni a szabályokon. Szeptembertől egyetlen sugar daddy app sem kerülhet be az androidos piactér kínálatába.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Potom pénzért árverezik el Diana hercegnő esküvői tortaszeletét

A Dominic Winter aukciós ház gondoskodott róla, hogy Diana hercegnő és Károly herceg menyegzőjéről az esemény után 40 évvel is beszéljenek.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ez a 16 éves srác összehozott egy 2 millió dolláros üzletet

A tavalyi év egyértelmű nyertesei a kiskereskedelmi online vállalatok voltak, illetve a 16 éves New Jersey-i Max Hayden.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!