A japán szupervonat, a Sinkanzen ügyeletes kezelőjének az egyik járaton ki kellett mennie a mosdóba, ezért pár percre átadta az irányítást egy képzetlen munkatársának. Így jött össze a késés. Megbocsáthatatlan!


A pontosságukról ismert japán hatóságok vizsgálatot indítottak, így derült ki, hogy a hasi fájdalmakkal küszködő ügyeletes kezelő három percet töltött a mosdóban. Bár a japán Sinkanzenek száguldását számítógépes rendszerek felügyelik, egy képzett vezetőnek folyamatosan jelen kell lennie, ha egy váratlan eseményre reagálni kellene, írja a vg.hu. Például a fékezést és a gyorsítást is emberek szabályozzák a biztonságos és pontos haladás érdekében.

Így esett meg a szégyen

Amíg a gépkezelő pár percre a mosdóba ment, a munkatársa nem finomhangolta a haladási sebességet, emiatt egy perc késést szedett össze a járat. A vonatok vezetőinek sürgős esetekben fel kell venniük a kapcsolatot a központtal, és csak miután átadták az irányítást egy arra képzett masinisztának hagyhatják el a helyüket, vagy a következő állomáson tarthatnak szünetet.

A mozdonyvezető bocsánatot kért, arra hivatkozott, hogy nem akart még nagyobb késést okozni azzal, hogy megállítja a vonatot emiatt. Az esetet azért nem jelentette, mert szégyellte.

A japán vonattársaság közleményben kért elnézést az eset miatt, és arról tájékoztatta a közvéleményt, hogy a szabályszegő vasutas ügyét a megfelelő súllyal kezeli. A japán munkamorált ismerve nem lennénk a dolgozó helyében.


The Conversation

Friss

Photo by Olga Guryanova on Unsplash

Az orvosi kamara figyelmeztette a rendőrséget a bilincs ügyében

Egyetértenek a korrupció felszámolásával, de az orvosok bilincses megszégyenítését feleslegesnek gondolják. Illetve a vesztegetők elleni fellépés is kaphatna nagyobb nyilvánosságot.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Elég lesz a normális megélhetéshez a 200 ezres minimálbér? Számoljunk!

A KSH felmérése alapján valamivel több kellene a normális megélhetéshez a magyarok szerint, mint amennyi nettó marad a megemelt minimálbérből. Mutatjuk, hogy mennyivel több.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

300 év sem volt elég, hogy megtisztítsák a Facebook-ot a gyűlölettől

A Wall Street Journal olyan belső dokumentumokhoz jutott, amelyekből kiderült, hogy a Facebook moderátorai mennyi időt töltöttek 2020-ban a kényes tartalmak ellenőrzésével. Az adatok remekül tükrözik, hogy mennyi gyűlölet és erőszak van a világban.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!