Több mint 200 dolgozóját oltatta be a Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt., hogy a hozzájuk tartozó fürdőkben újra megnyithassák a gyógyászati egységeket.


Az oltáshoz először kikérték a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) hivatalos állásfoglalását, amely megerősítette, hogy a cég valamennyi dolgozója – így például a kasszás és a ruhatáros is – egészségügyi dolgozónak számít, számolt be a telex.hu.

Szűts Ildikó, a Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt. vezérigazgatója a hírportálnak elmondta: annak a kockázatát, hogy vendég vendéget fertőzzön meg, úgy csökkentik, hogy időpontot kell foglalni. Ezen túlmenően a fürdőkben folyamatosan fertőtlenítenek, és várhatóan követik majd az osztrák példát. Ausztriában ugyanis már a beérkező vendégeket is tesztelik.

Már a dátum is megvan

Tavaly novemberben a gyógyfürdőknek is be kellett zárniuk. A fürdőkben jelenleg járóbeteg szakellátás sincs, mert az NNK szerint az üzemeltető feladata és felelőssége, hogy csak egészséges munkavállaló fogadja a vendégeket. A tervek szerint a fürdőkben március 16-tól nyitják meg a gyógyászati egységeket, hogy a rendeletben engedélyezett kezeléseket újra igénybe lehessen venni.

A hazai fürdőágazat a padlón van, bevételei 85 százalékkal csökkentek a járvány miatt.


Friss

Fotó:123RF

Még egy király sem menekülhet el az adóhivatal elől

Négymillió eurót fizetett az adóhivatalnak a bukott spanyol uralkodó, hátha így elkerüli a büntetést.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!