Mindenféle színű bőröndök a reptéren elfekvőben
Fotó: Twitter

Így szerezte vissza bőröndjét a leleményes utazó

Egy írországi utas kizárólag azért vett egy újabb repjegyet, hogy bejusson a dublini repülőtérre, és megkeresse az egy hete késő bőröndjét.

Először telefonon, majd a repülőtéren jegy nélkül próbálkozott, de egyik sem hozta meg a várt eredményt, ezért fordult ehhez a végső megoldáshoz.

Első próba

Dermot Lennon korábban az ausztráliai Brisbane-ből érkezett vissza Dublinba, de bőrönd nélkül ment haza. A repülőtértől nem kapott megnyugtató válaszokat és nem volt türelme tovább várni.

Először egy teljes napot a dublini repülőtéren töltött, de eredménytelenül távozott. A hatóságok csak bizonyos számú embert engedtek be a poggyász-megőrzőbe, és az is sok idejébe telt, mire átverekedte magát a biztonsági ellenőrzéseken.

Lennon totális káoszként jellemezte a helyzetet.

Ezután döntött úgy, hogy vesz egy repülőjegyet, hátha hatékonyabb lehet a keresés.

Álutazó 

Felmentem a weboldalra, és megvettem a legolcsóbb jegyet, hogy az indulási oldalról közvetlenül bejussak a poggyászkiadáshoz

– mesélte egy podcastben. A jegy 18 euró volt, és skóciai Glasgow-ba szólt.

Másnap megint visszament, és akkor már sikerrel járt. Előtte néhány órán át bolyongott a repülőtéren, mielőtt bejutott a poggyászkiadáshoz.

A hely tele volt bőröndökkel, több ezer volt belőlük. Láttam olyat, amivel június 15-én repültek, de azt hiszem, volt egy olyan is, amivel június másodikán

– mondta.

Lennon azt mondja, hogy nem ő volt az egyetlen, aki ezt a direkt megoldást választotta a bőröndje előkerítéséhez. Kutatómunkája közben találkozott egy amerikaival a reptéren, aki ugyanazt csinálta, mint ő, csak éppen 300 eurót fizetett érte.

Itt írtunk arról, hogyan tette tönkre egy pár vakációját egy meg nem érkezett bőrönd, itt pedig arról, hogy a káosz miatt állatokat a csomagtérben már inkább nem szállít az egyik légitársaság.


The Conversation

Ne hagyd ki!