A Ryanair az elmúlt évben 80 százalékkal csökkentette járatainak számát, ami 815 millió eurós veszteséget jelentett a cégnek. A vezérigazgató bizakodó jövőképet vázolt fel a napokban – írja a Reuters.


Európa egyik meghatározó diszkont légitársaságának 149 millió utas szavazott bizalmat a pandémiát megelőző évben. Ez a szám tavaly alig érte el a 27,5 milliót. A légitársaság 80 és 120 millió közötti utasszámmal kalkulál a jövő márciusban záródó fiskális évre. Optimizmusuk nem alaptalan, az enyhítések hatására máris megugrottak a foglalási számok.

Nagy a bizonytalanság

A Ryanair szerint egyelőre lehetetlen pontos profit-előrejelzést adni az idei évre. Hozzátették, ha az EU oltási kampánya tartja a mostani ütemét, akkor maguk mögött hagyhatják a katasztrofális eredményeket.

A társaság vezérigazgatója elmondta, már látszanak a kilábalás jelei. Április elején hetente átlagosan 500 ezer ember foglalt jegyet a légitársaságnál, ez a szám mostanra 1,5 millióra nőtt. Az aktuális negyedévben 5-6 millió utassal kalkulál a vezérigazgató, amihez hozzátette:

Ha bízhatunk az előrejelzésben, amely szerint szeptemberre Európa lakosságának nagy része be lesz oltva, akkor úgy véljük, erős fellendülésre számíthatunk.

További pozitívum lehet a vállalatnak, hogy Nagy-Britannia feloldotta az utazási korlátozást Portugáliába. A Skyscanner adatai alapján a bejelentést követően 616 százalékkal nőtt a foglalások száma az Ibériai-félsziget délnyugati államába.

Negatív pozitívum

Az ír légitársaság az elmúlt 35 évben folyamatosan nyereségesen működött, a tavalyi 834 millió eurós veszteségre még nem volt példa. Michael O'Leary hozzátette, 19 millió euróval így is javítottak az előrejelzett veszteségen.

A megnövekedett igényekre készülve a Ryanair megrendelt 210 darab 737 MAX típusú gépet a Boeingtől, melyek első példányai május vége felé érkezhetnek a társasághoz. O'Leary szerint egyáltalán nem biztos, hogy ez teljesül, ugyanis az alkatrészhiánytól kezdve a megnövekedett igényeken át egészen a munkaerőhiányig, számos gond terheli a repülőgépgyártó vállalatot is.


The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

A VW vezére bemondta: munkahelyek tízezreit söpri el az átállás az e-autókra

A Handelsblatt német hírportál értesülései szerint a Volkswagen vezérigazgatója, Herbert Diess a felügyelőbizottságnak tartott előadásában arról beszélt, hogy az elektromos autókra való átállás következtében hamarosan 30 ezer munkahely szűnhet meg. Becslések szerint a teljes német autóiparban ennél is nagyobb leépítésekre lehet számítani.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Pixabay

5 jel, ami arra utal, hogy vállalkozónak születtél

Az életed valamely pontján valószínűleg benned is megfogalmazódott már, hogy bele kellene vágnod egy vállalkozásba. Bár az üzleti élet nem való mindenkinek, az alábbi jellemvonások arra utalnak, hogy sikeres vezető lehet belőled.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

A kiégés határán vagy? Ezek a praktikák segíthetnek

A vállalkozói életben rendkívül egyszerű beleesni abba a hibába, hogy az ember a hét minden napján, a nap 18-20 órájában a munkájára koncentrál. Észre sem vesszük, és a családdal, barátokkal, kikapcsolódással töltött szabadidős tevékenységeket felváltják a koffeintől hajtott, szünet nélküli munkanapok, ami egyenes úton vezet a kiégéshez. Kerüld ezt el, adunk pár tippet.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!