görögország, nyaralás

Ez az európai ország vezeti a nyaralási előfoglalási listát

Az itthonról indított külföldi előfoglalások piaca idén egyértelműen Görögországnak kedvez. A pandémia előtti rekordévet is meghaladja szervezett utazások tekintetében az idei foglalások száma. A magyarok leginkább Görögországba, Spanyolországba és Törökországba vágynak, miközben Európa-szerte gyors ütemben fogynak a szabad helyek.


Márciussal lezárult ugyan a kedvezményes foglalási időszak, de ez nem tántorította el a nyaralni vágyókat. A Magyar Utazási Irodák Szövetségének (MUISZ) szóvivője, Bakó Balázs elárulta, hogy tavasz óta folyamatosan nő a kereslet a külföldi utakra, de már az előfoglalási időszakban is rengetegen válogattak a különböző akciós lehetőségek közül.

Magyarország egyik vezető utazási irodájánál, az IBUSZ-nál még a kínálatbővítés ellenére is szinte alig maradt hely a Görögországba induló utakra.

A magyar charterpiac majdnem felét lefedő cég idén már hét szigetre és három szárazföldi nyaralóhelyre is értékesít, de szerintük a last minute ajánlatokra vadászó utasok 2023 nyarán valószínűleg nem fognak jól járni. Nekik minden bizonnyal a szerncsére is szükségük lesz ahhoz, hogy el tudjanak jutni olyan mediterrán országokba, mint Görögország vagy Spanyolország.

nyaral\u00e1s, vak\u00e1ci\u00f3, utaz\u00e1s, tengerpart

Illusztráció.

Fotó: Shutterstock.

Annak ellenére, hogy a részvételi díjak tavalyhoz mérten 10-15 százalékkal emelkedtek, az idei trend azt mutatja, hogy az utasok legfőképpen a felsőkategóriás, négy-öt csillagos hotelek iránt érdeklődnek. A forint ugyan erősebb, mint az téli-tavaszi előfoglalási időszakban volt, de mivel a vendégfogadók költségei sem csökkentek, így különösebb árcsökkenés a szolgáltatások területén sem várható.

Ez is tetszhet: 4 tipp, hogy extraköltségek nélkül ússzuk meg a nyaralást

Egy görögországi út ára, repjeggyel, szállással és idegenvezetővel együtt jelenleg körülbelül 300-350 ezer forint közé tehető, de akik olcsóbban szeretnének kijönni, a tengerpartra induló buszjáratok közül is válogathatnak, ezzel akár 60-80 ezer forintot is megspórolva.

Sőt, az augusztus 20-a után induló utószezonra még pénztárcabarát áron, átlagosan 30 százalékos kedvezménnyel foglalhatnak azok, akik nem ragaszkodnak a forró nyári hónapokhoz.

Forrás: napi

Ne hagyd ki!