pénztárca a tengerparti homokban
Fotó: Shutterstock

4 tipp, hogy extraköltségek nélkül ússzuk meg a nyaralást

Parkolási csekk, programok, napfényvédő, a gyerek leeresztett úszógumijának helyszíni cseréje – csak, hogy egy pár tételt említsünk azok közül, amik jócskán megkönnyíthetik pénztárcánk súlyát nyaralásunk alatt. De vajon készülhetünk-e úgy, hogy ne legyenek extra költségeink egy-egy ilyen utazás során? A válasz: igen! Ezekhez adunk most pár tippet!


1. Már a nyaralás előtt kezdj el az ilyen költségekre gyűjteni!

Abban a pillanatban, hogy kifejezetted a repülőjegyedet és lefoglaltad a szállásodat, kezd el – természetesen csak apránként – félretenni az ilyen költségekre. Ez manapság már ráadásul nem is annyira bonyolult.

Az olyan pénzügyi applikációknak köszönhetően, mint például a Revolut, könnyedén tudsz „széfet” nyitni az ilyen megtakarításoknak. Ha pedig nem kell őket elkölteni, máris van egy kis félretett pénzed.

Ez is érdekelhet! Európa legjobb reptereivel került egy kategóriába a budapesti

2. Ne itthon válts valutát!

Természetesen ez nem minden desztinációra igaz, de néha előfordulhat, hogy éppen olyan helyszínre utazunk, ahol jobb árfolyamon váltanak nekünk készpénzt. Ezt az interneten könnyedén le tudjuk ellenőrizni az utazás előtti napokban, ha pedig mégis úgy döntenénk, hogy a hazai valutaértékkel jobban járunk, válthatunk itthon.

valuta, f\u00f6ld, \u00e1rfolyam

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

3. Olcsóbb repülőjegy = több megtakarítás

Sokan ott követik el a hibát, hogy a megfelelő úti cél kiválasztását követően máris megveszik az olykor teljesen túlárazott repülőjegyet. Egyrészt gondolkodhatunk alternatív utazási típusokban is: ha a benzinnel olcsóbban jövünk ki, menjünk autóval – de vonattal is egészen sok tengerpart megközelíthető már.

Amennyiben viszont ragaszkodunk a repülőkhöz, fussuk át az olyan metakereső motorokat, mint például a Skyscanner. Szinte biztos, hogy talál számunkra az eredetinél olcsóbb megoldást.

4. Az elengedhetetlen utasbiztosítás

Ez inkább emlékeztető, mintsem tipp: ne tegyünk úgy, mintha nem lenne szükségünk utasbiztosításra. Bár a legjobb szcenárió mindig az, amikor nincs ilyenre szükségünk, ha mégis úgy alakul, rengeteget spórolhatunk vele.

Figyelmedbe ajánljuk! Az olaszok és a horvátok is besokalltak a turistáktól

The Conversation

Ne hagyd ki!