Így változik a vonatok, buszok menetrendje a hosszú hétvégén
Fotó: Shutterstock

Így járnak a buszok, vonatok a hosszú hétvégén

Május elsején és előtte változik a MÁV-Volán-csoporthoz tartozó járatok közlekedési rendje - közölte a Mávinform a vasúttársaság honlapján.


A tájékoztatás szerint a Volánbusz és a MÁV-HÉV járatok közlekedési rendje is módosul az ünnep miatt. Azt írták, a MÁV-START járatai április 30-án az ünnepnapra, május elsején a vasárnapra, 2-án pedig már a munkanapra érvényes menetrend szerint közlekednek. Várhatóan jelentősen megnő az utasforgalom, ezért a kihasználtabb reggeli és délutáni InterCity vonatokhoz a lehetőségekhez képest egy-két kocsival többet kapcsolnak a helyjegyek elővételi vásárlásától függően.


A Volánbusz járatai csütörtökön és pénteken munkanapra, 29-én szabadnapra, 30-án és május elsején munkaszüneti napra érvényes menetrend szerint közlekednek.Egyes településeken a helyi járatok az általános közlekedési rendtől eltérően közlekedhetnek. A további részletek, valamint az áruházakat érintő járatok közlekedésének változásai a Volánbusz honlapján érhetők el.


A MÁV-HÉV vonatai a munkaszüneti napokon érvényes menetrend szerint járnak, a menetrendek elérhetők a bkk.hu/menetrendek weboldalon és a BudapestGO utazástervezőben.

A Mávinform kitért arra is, hogy a pápalátogatás kapcsán pénteken 12 órától az utasok a másnapi rendezvényekre szóló belépő felmutatásával utazhatnak díjmentesen Budapestre. Április 29-én és 30-án regisztráció és menetjegy nélkül utazhatnak az emberek Budapestre a rendezvényekre, illetve vissza a rendezvényekről haza, amelyet szóban jelezhetnek a jegyvizsgálónak. A helybiztosítással közlekedő vonatokra a helyjegyet érdemes minél hamarabb megváltani.


The Conversation

Ne hagyd ki!