Az Apple egyik mérnöke egyebek között szexuális zaklatással, diszkriminációval vádolja egykori kollégáit. Ashley Gjøvik mellett számos más Apple dolgozó is beszámolt hasonló esetekről és ellenséges munkakörnyezetről az elmúlt hónapokban.Felkészülnek a vezetők

Ashley Gjøvik-ot augusztus elején határozatlan időre felfüggesztették a vezető mérnöki programmenedzseri pozíciójából, miután a Twitteren szexizmussal vádolta a vállalatot. Néhány napja újabb posztot tett ki a Twitterre, amelyben megosztotta a 27 pontból álló bűnlajstromot, amelyet a cég HR részlegének küldött. Hozzátette, ez még csak a jéghegy csúcsa, a vele történt kellemetlenségek 95 százalékáról még csak ezek után fog beszámolni. Szemezgessünk!

Válogatott módszerek

Gjøvik szerint a szenior kollégái egy táblázatban vezették, hogyan tehetnék földi pokollá az életét a munkahelyen. Számos alkalommal direkt kihagyták őt a fontos e-mailekből, de arra is volt példa, hogy alkoholfogyasztásra kényszerítették a dolgozókat munkaidőben. Gjøvik megemlítette, hogy többször nyilvánosan lejáratták, sőt, előfordult, hogy még a konferencia terembe is bezárták, ahol hosszas időre egyedül hagyták. Vagy épp az ajtó túloldaláról kiabáltak vele, amíg ő bent zokogott. Az sem számított egyedi esetnek, hogy veréssel fenyegették.

Süket fülek

Gjøvik hozzátette, hogy a munkahelyen is beszélt az őt ért sérelmekről, de a HR túl sok mindent nem tett az ügyben. Gjøvik időrendben összegyűjtötte a vádjait, amelyeket privát üzenetekről készült képernyőfotókkal is alátámasztott. Az egyik ilyen beszélgetés során például a kollégája a prezentációja után annyit írt Gjøvik-nak, hogy nem hallotta, hogy egy oktávval magasabb lett volna a hangja a mondatai végén. Gjøvik szerint a HR ahelyett, hogy megpróbálna javítani a helyzeten, tanácsadással és „betegszabadságolással" próbálja elsikálni a zaklatási ügyeket.

A Verge értesülései szerint Gjøvik-ot augusztus negyedikén határozatlan időre felfüggesztették, hat évnyi munka után. A Business Insider felhívta rá a figyelmet, hogy az elmúlt hónapokban rengeteg egykori és jelenlegi alkalmazott panaszkodott a kibírhatatlan munkakörülményekre, amelyeket az Apple-nél tapasztaltak. Gjøvik esete igen aggasztó, és várhatóan lesz még folytatása az ügynek.

The Conversation

Friss

Photo by Josh Appel on Unsplash

Jövőre havi 500 ezerre nőhet az átlagkereset Magyarországon

Jövőre sok egyszeri tétel fogja növelni a háztartások nettó jövedelmét.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Photo by Obi Onyeador on Unsplash

Annyira sok és drága használtautót veszünk, hogy megdőlhet a 2019-es rekord

Pedig a hirdetési árak majdnem 1 millió forinttal emelkedtek egy év alatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Gyermelyi Zrt.

„Az a jó bank, amelyik úgy kezel, mintha saját magának adna tanácsot” (x)

Idén 50 éves a Gyermelyi Zrt., Magyarország piacvezető tésztagyártója, legnagyobb tojástermelője és malomipari szereplője, amely épp 20 éve áll pénzügyi kapcsolatban az MKB Bank Nyrt.-vel. A Gyermelyi életének majdnem felét, a rendszerváltás utáni korszak kétharmadát ez az együttműködés határozta meg. Ahogy Sárossy Attila, a Gyermelyi igazgatója fogalmaz: az MKB Bankkal való együttműködésük a legjobb stabil banki kapcsolat kategóriáját jelképezi, amit a 20 év töretlen és kölcsönös bizalma tökéletesen bizonyít.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!