Dubai fejlesztési programja várja régiónk cégeinek jelentkezését
Fotó: Shutterstock

Régiónk cégei előtt is nyitva áll Dubai fejlesztési programja

Rashid Bin Ahmed Al Maktoum sejk, a dubaji uralkodó család tagja bejelentette, hogy cégén, a RAM Investmenten keresztül együttműködési lehetőséget kínál a közép-kelet-európai régió vállalatainak a „Operation 300 Billion” elnevezésű nemzeti fejlesztési programban való részvételre.


Az Egyesült Arab Emírségek 2021. márciusában indította el 10 éves átfogó stratégiáját, melynek célja, hogy az ipar váljon a fenntartható nemzetgazdaság motorjává. A beszédes elnevezés, az „Operation 300bn” utalás a program fő célkitűzésére, vagyis arra, hogy a szektor hozzájárulását a GDP-hez a jelenlegi 133 milliárdról, 2031-re 300 milliárd dirhamra (32 ezer milliárd forintra) növelje és megszilárdítsa az elmúlt öt évtizedben elért kiemelkedő növekedést, javítsa az üzleti környezetet, valamint fenntartsa a jólétet az országban.

Magyar cég vezeti a közép-kelet-európai konzorciumot

Rashid Bin Ahmed Al Maktoum sejk a RAM Investment Ltd. – DXB Holding tulajdonosaként egy nemzetközi konzorciumot bízott meg, hogy átvilágítsa és tanácsokkal segítse a potenciális vállalkozásokat. Az újonnan létrehozott konzorcium három ügyvédi irodából áll Dr. Boros Árpád András vezetésével. Az általa vezetett Dr. Boros Árpád András Ügyvédi Iroda a közép-kelet-európai régió energia-, pénzügyi és befektetési szektorára szakosodott.

A konzorcium tagja a CERHA HEMPEL – amelynek ügyvezető partnere Dr. Polauf Tamás – széles körben ismert ügyfélközpontú és egyéni igényekre szabott tanácsadói megoldásairól. A nemzetközi ügyvédi irodának több évtizedes tapasztalata van a nemzetközi versenyjog, a kereskedelmi tranzakciók és más vállalati ügyek terén. A harmadik partner az SOG Ügyvédi Iroda, mely az elmúlt néhány évben a balkáni régió legjelentősebb beruházási projektjein dolgozott, Milan Samardžić alapító partner vezetésével.

Rashid Bin Ahmed Al Maktoum sejk \u00e9s Boros \u00c1rp\u00e1d Andr\u00e1s

Milyen cégek jelentkezését várják?

A magyar vállalkozások számára a program üzleti lehetőséget kínál az Egyesült Arab Emírségekben. Új exportpiacok nyílhatnak meg előttük és profitálhatnak az ország ipari- és technológiai expanziójából. Már példa is van az első megállapodásra itthonról: a magyar tulajdonú, jakabszállási Genevation Aircraft Kft. a drónfejlesztés területén kezdte meg a közös munkát 2023 elején.

Az újonnan létrehozott konzorcium olyan innovatív vállalkozások jelentkezését várja, – különös tekintettel az iparfejlesztés, informatika, a gyógyszer- és egészségipar, valamint a szállítmányozás területén – akikkel közösen építhetik a Dubaiban a modern, energiahatékony és fenntartható gazdaságot.

A RAM Invesmentről

A RAM Investment, amelynek elnöke Rashid Bin Ahmed Al Maktoum sejk, 2022-ben jött létre. Őfelsége a közép kelet európai régióban egy három ügyvédi irodából álló konzorciummal dolgozik együtt, amelynek vezetője Dr. Boros Árpád András.


The Conversation

Ne hagyd ki!