Mit szólnak a Chelsea drukkerei ahhoz, hogy Roman Abramovics eladná a BL-címvédő klubot?
Fotó: Shutterstock

Putyin barátja eladná a Chelsea labdarúgóklubot

Az Egyesült Államokban élő svájci milliárdos, Hansjörg Wyss a szülőhazájában megjelenő bulvárlapnak, a Blicknek kijelentette: megvenné az angol Chelsea labdarúgóklubot, amelynek irányítását jelenlegi tulajdonosa, Roman Abramovics az orosz-ukrán háború miatt átadta az egyesület jótékonysági alapítványának.


  A kérő, akit felkértek

Roman Abramovics jövője a Chelsea-nél kétségessé vált, miután az orosz oligarcha bejelentette, lemond a klub irányításáról. A Chelsea korábban azt közölte, a klub nem eladó, ám a svájci milliárdos nyilatkozata bizonytalanná teszi ezt az állítást, Hansjörg Wyss ugyanis kijelentette: felkérték, hogy csatlakozzon egy konzorciumhoz, amely megvenné a klubot, írja az nso.hu.

Roman Abramovics Vlagyimir Putyin egyik legközelebbi tanácsadója és barátja. Mint minden más oligarcha, ő is pánikol most. Abramovics jelenleg megpróbálja eladni az összes angliai villáját és gyorsan meg akar szabadulni a Chelsea-től is

– mondta el a Blicknek a 86 éves üzletember, aki azt is elárulta, az orosz tulajdonos első árajánlatát (A Daily Mail szerint 3 milliárd fontot) túl magasnak találták.

Van pár bökkenő

Én és három másik személy kedden ajánlatot kaptunk Abramovicstól a Chelsea megvásárlására. Most négy-öt napot ki kell várnom, mivel Abramovics jelenleg túl sokat kér. Mint ismert, a Chelsea kétmilliárd fonttal tartozik neki, de a klub nem tudja ezt miből visszafizetni. Ez azt jelenti tehát, hogy aki megveszi a klubot, az kártalanítja Abramovicsot

– nyilatkozta a milliárdos, akinek vagyonát az amerikai Forbes üzleti magazin 2021-ben mintegy 5.8 milliárd dollárra, azaz nagyjából kétezer milliárd forintra becsülte. A Guardian emlékeztet: a múltban akadtak amerikai kérői is a klubnak, akik megint képbe jöhetnek.


Ne hagyd ki!