Gyűrűk Urából ismert Hobbitlak gyönyörű zöld környezetben
Fotó: Unsplash

Az olaszoknál épül az igazi Hobbitfalva

A 37 éves cukrász, Nicolas Gentile álmaiban sem gondolta volna, hogy egyszer a Gyűrűk Ura igazi hobbitjai fognak segíteni neki abban, hogy felépítse Olaszországban a Megyét. Bizony, „A" Megyét. Pontosabban Hobbitfalvát.


Álomból valóság

Az eredetileg geológus végzettségű Nicolas Gentile egész életében rajongott a fantasztikus irodalom remekműveiért. Közülük is kifejezetten J.R.R. Tolkien alkotásáért, a Gyűrűk Uráért. Ahogy Gentile fogalmazott, néhány éve elérkezett az pont, amikor megelégelte, hogy mások életét bálványozza, ezért úgy döntött, hogy a valóságban is felépíti Középföldét. Na jó, nem az egészet, „csak" Hobbitfalvát.

Végül sikerült összegyűjtenie annyi pénzt, hogy vegyen egy kis földet az olaszországi Chieti városában, ahol összeeszkábált egy hobbitlakot is. Elmondása szerint az összes megtakarítása elment az épületre és a telekre, de egy egyáltalán nem bánja. Gentile azóta igazi hobbitként éli az életét. Néha napján még Gandalfék is meglátogatják:

Három hobbit

Gentile-nek esze ágában sincs megállni egyetlen hobbitlaknál, három éve ugyanis azon dolgozik, hogy a teljes Hobbitfalvát felépítse. Még egy Instagram oldalt is létrehozott „_myhobbitlife_" néven, ahol az internet népe is követheti nem mindennapi életét és munkásságát. Egy igazi hobbitfaluhoz azonban igen sok pénz kell. Éppen ezért hamarosan elindít egy közösségi finanszírozási kampányt, amellyel 1,8 millió dollárt, átszámítva nagyjából 540 millió forintot szeretne gyűjteni.

Az olasz cukrászt az Instagramon több mint 113 ezren követik, köztük három apró félszerzet, Frodó, Samu és Pippin is megtalálható. Pontosabban a színészek, akik az ő szerepüket öltötték magukra a világ egyik legsikeresebb filmtrilógiájában. Elijah Wood-ról, Sean Astin-ről és Billy Boyd-ról van szó.

És hogy ez miért említésre méltó? Azért, mert a három híresség egy videóban üzent Gentile-nek, amelyben kifejezték, hogy milyen lenyűgöző munkát végzett, és mindenkit arra ösztönöznek, hogy valamilyen módon támogassák az álmát. Mutatjuk a videót:

Környezettudatos hobbitlakok

A tervek szerint a La Contea Gentile névre keresztelt falu nonprofit szervezetként fog működni. Gentile egy nagy földalatti létesítményt és négy kisebb házat szeretne építeni. Legalábbis egyelőre. És természetesen új lakókat is vár a hobbitlakokba. Gentile a befolyó pénzből egy közösségi épületet is fel akar húzni, ami stílusosan a Zöld Sárkány Fogadó nevet viselné. Illetve Zsákos Bilbo Zsáklakjának nagyobb verziója is tervben van. Az összes épületet napenergiával működtetné. Ahogy mondta, nem szeretné, ha turistalátványossággá válna a lakhelye, de mindig szívesen fogadja azokat a látogatókat, akik hozzá hasonlóan gondolkodnak.

Ne hagyd ki!