Robert Downey Jr. fekete zakóban, piros ingben egy konferencián, ő is befektetett a 1Password vállalatba
Robert Downey Jr. és Ryan Reynolds is megtalálható a befektetők között.


Szupersztárok a fedélzeten

A torontói székhelyű 1Password szoftvervállalat a közelmúltban 620 millió dolláros, átszámítva nagyjából 195 milliárd forintos kockázatitőke-befektetéshez jutott. Az ICONIQ Growth befektetési vállalkozás által vezetett finanszírozási körben első ránézésre semmi különleges nincs, azonban jobban megvizsgálva a támogatók névsorát, érdekes emberekre lehetünk figyelmesek.

Robert Downey Jr. és Ryan Reynolds mellett Scarlett Johansson és Ashton Kutcher is bizalmat szavazott a vállalatnak, amelynek piaci értéke a friss tőkebevonásnak köszönhetően meghaladta a 6,8 milliárd dollárt (2 135 milliárd forint).

Mi ez a nagy érdeklődés?

A 16 évvel ezelőtt alapított vállalat igen szép pályaívet tudhat maga mögött. A 1Password egy fogyasztói jelszókezelő alkalmazásként indult, majd szépen lassan vállalati szolgáltatásokkal bővítette portfólióját.

Technológiája megkönnyíti az alkalmazottak számára a vállalati rendszerekbe való bejelentkezést, miközben segítségével a munkáltatók nyomon követhetik, hogy a dolgozók milyen alkalmazásokat töltenek le az IT szakik engedélye nélkül. Továbbá biztosítja, hogy a munkavállalók ne férhessenek hozzá a céges hálózathoz, miután elhagyták a vállalat területét.

Partnerei között megtalálható az IBM, a Slack és Shopify is, szolgáltatásai a LastPass, a NordPass és a SafeInCloud kiberbiztonsági vállalatok megoldásaival versenyeznek.

A pandémia alatt elképesztő növekedésnek indult a cég, ugyanis az elmúlt két évben a felhasználok és a vállalati partnerek is nagyobb hangsúlyt fektettek a biztonságra. Az említett időszakban a 1Password megtriplázta munkavállalói állományát, de a megnövekedett igények miatt további létszámbővítésre van szükség.

Az új tőkét toborzásra és új technológiák fejlesztésére fogja fordítani.

Ne hagyd ki!