Hacker nézelődik a sötétben furcsa maszkkal a fején
Fotó: Unsplash

Ilyen nincs: megint milliárdokat loptak el a kriptovaluta hackerek!

A világ egyik legnagyobb kriptovaluta tőzsdéjét, a japán Liquid kereskedelmi platformot hackertámadás érte. A kibertámadók több mint 90 millió dollárnyi, átszámítva 27 milliárd forintnyi kriptovalutát loptak el.Leállt az egész oldal

A Liquid tájékoztatása szerint a hackerek digitális pénztárcákat törtek fel, amelyekből négy különböző címre utalták szét a zsákmányt. A cég egyelőre még vizsgálja az ügyet, és átmenetileg minden be- és kifizetést felfüggesztett.

A szakértő válaszol

Az Elliptic kibervédelmi vállalat elemzéséből kiderült, hogy hozzávetőlegesen 94 millió dollárnyi kriptovaluta tűnt el. A hackerek a teljes összegből 45 millió dollárnyi tokent már át is váltottak Ethereum-ra, egyebek között az Uniswap és a SushiSwap kriptovaluta-váltók segítségével. A cég blogposztja rávilágított, hogy a hackerek így elkerülték azt, hogy a tőzsdék befagyasszák a tokeneket. Az Ethereum ugyanis erre a célra tökéletesen megfelel. A Liquid egyelőre nem szolgált több információval

Izzasztó napok

A Liquid-et világ 20 legnagyobb kriptotőzsdéje között tartják számon. A CoinMarketCap elemzése szerint a platformon naponta több mint 133 millió dollár cserél gazdát. A Liquid-et a japán Pénzügyi Szolgáltató Ügynökség szabályozza.

A szóban forgó hackelés alig néhány nappal a világ legnagyobb kriptovaluta-lopása után történt. Utóbbi azonban igen izgalmas fordulatot vett. Az említett eseményekről IDE KATTINTVA olvashatsz többet.

Ne hagyd ki!