A világ egyik legnagyobb kriptovaluta tőzsdéjét, a japán Liquid kereskedelmi platformot hackertámadás érte. A kibertámadók több mint 90 millió dollárnyi, átszámítva 27 milliárd forintnyi kriptovalutát loptak el.Leállt az egész oldal

A Liquid tájékoztatása szerint a hackerek digitális pénztárcákat törtek fel, amelyekből négy különböző címre utalták szét a zsákmányt. A cég egyelőre még vizsgálja az ügyet, és átmenetileg minden be- és kifizetést felfüggesztett.

A szakértő válaszol

Az Elliptic kibervédelmi vállalat elemzéséből kiderült, hogy hozzávetőlegesen 94 millió dollárnyi kriptovaluta tűnt el. A hackerek a teljes összegből 45 millió dollárnyi tokent már át is váltottak Ethereum-ra, egyebek között az Uniswap és a SushiSwap kriptovaluta-váltók segítségével. A cég blogposztja rávilágított, hogy a hackerek így elkerülték azt, hogy a tőzsdék befagyasszák a tokeneket. Az Ethereum ugyanis erre a célra tökéletesen megfelel. A Liquid egyelőre nem szolgált több információval

Izzasztó napok

A Liquid-et világ 20 legnagyobb kriptotőzsdéje között tartják számon. A CoinMarketCap elemzése szerint a platformon naponta több mint 133 millió dollár cserél gazdát. A Liquid-et a japán Pénzügyi Szolgáltató Ügynökség szabályozza.

A szóban forgó hackelés alig néhány nappal a világ legnagyobb kriptovaluta-lopása után történt. Utóbbi azonban igen izgalmas fordulatot vett. Az említett eseményekről IDE KATTINTVA olvashatsz többet.

The Conversation

Friss

Photo by Fré Sonneveld on Unsplash

Téglával termel áramot egy új svájci szabadalom

A rendszer hatékonysága 80-85 százalékos, és 35 éven át működőképes lehet.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Mennyiért lehet most lakást venni vagy bérelni Győrben és környékén?


Családi ház 30 millióért

Győr-Moson-Sopron megyében a panelek átlagos négyzetméterára 380 000 forint, a téglalakásoknál ez az összeg átlagosan 486 000 forint. Míg a lakások négyzetméterárai nőttek, addig a házaknál stagnálást figyeltek meg éves összevetésben, így egy átlagos, 100 négyzetméteres ingatlant továbbra is meg lehet vásárolni 30 millió forintért. Az átlagos lakásméret vételre 65-70 négyzetméter, amiért átlagosan 21,9 millió forintot adnak.


Bérlet havi 120 ezerért

Győrben jellemzően 120 000 forint a havi költség egy lakásra, addig Sopronban már átlagosan 80 000 forintért is lehet bérelni. A megyeszékhely magas árait nem csak a nyugati határ közelsége és a felsőoktatási intézmények indokolják, hanem az Audi gyárban foglalkoztatott ingázó vagy vendégmunkások is, akik albérlettel oldják meg lakhatásukat. Ennél drágábban csak Budapesten és Veszprémben lehet kiadni lakásokat az egyetemistáknak, illetve a vidéki munkavállalóknak, olvasható a Duna House közleményében.

Photo by Scott Graham on Unsplash

Figyelem! Fontos változások a NAV nyomtatványkitöltőben

Frissítsen az ÁNYK új verziójára, mert ellenkező esetben nem tud majd nyomtatványokat küldeni.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!