Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a világ legnagyobb kriptovaluta bűncselekményéért felelős hacker (vagy hackerek, ezt egyelőre nem tudni) visszautalta az ellopott 600 millió dollár értékű valuta nagy részét a blokklánc hálózatok összekapcsolására szakosodott Poly Network nevű vállalkozásnak. Most újabb fordulatot vett az ügy.


Az elmúlt napokban Hollywood-i filmbe illő események zajlottak a kriptopiacon. Adott egy kevésbé ismert cég, a Poly Network, amely különböző blokklánc hálózatokat kapcsol össze a gördülékenyebb és gyorsabb pénzáramlás érdekében. Aztán jön egy hacker, aki észrevesz egy komoly biztonsági rést a platformon, és megfúj 600 millió dollár értékű kriptovalutát. Elindul a hajtóvadászat, a cég fenyegetőzik, szinte az összes kriptotőzsde felbolydul, a kibervédelmi cégek szakemberei pedig gőzerővel keresik a tettest. Aztán a hacker hirtelen elkezdi visszautalni a pénzt. Kiderült ugyanis, hogy az egész akció csak egy unaloműző poén volt, amellyel a cég biztonsági résére akarták felhívni a figyelmet. A tettes ugyanis egy etikus, szakzsargonnal élve fehérkalapos hacker volt.

Itt egy kis költőpénz, Mr. Fehér Kalap!

A Poly Network nemrég kiadott egy közleményt, miszerint sikerült felvenni a kapcsolatot a Mr. Fehér Kalapnak nevezett hackerrel, így fény derült a valódi céljaira is. Fehér Kalap elmondta, hogy a kezdetektől fogva az volt a célja, hogy visszautalja az összeget, és csak fel akarta hívni a figyelmet a hálózat sebezhetőségére. A Poly Netwok végül úgy döntött, hogy 500 ezer dollárral, azaz 150 millió forinttal megjutalmazza az etikus hackert, aki végső soron segített biztonságosabbá tenni a rendszert. A cég hozzátette, reméli, Fehér Kalap a jövőben is azon fog dolgozni, hogy megbízhatóbb legyen a kriptovaluták világa.

Természetesen megjelentek a kritikusok is, akik szerint a hacker egész egyszerűen megijedt a nemzetközi hajtóvadászattól, és rájött, hogy nem tudná pénzzé tenni a zsákmányát. Így jobbnak látta beadni ezt a dumát. Mindenesetre igen kifizetődőnek bizonyult a „bűncselekmény", ráadásul Fehér Kalap hozzátette, hogy igazi rocksztárrá vált hacker körökben.

The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

A VW vezére bemondta: munkahelyek tízezreit söpri el az átállás az e-autókra

A Handelsblatt német hírportál értesülései szerint a Volkswagen vezérigazgatója, Herbert Diess a felügyelőbizottságnak tartott előadásában arról beszélt, hogy az elektromos autókra való átállás következtében hamarosan 30 ezer munkahely szűnhet meg. Becslések szerint a teljes német autóiparban ennél is nagyobb leépítésekre lehet számítani.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Pixabay

5 jel, ami arra utal, hogy vállalkozónak születtél

Az életed valamely pontján valószínűleg benned is megfogalmazódott már, hogy bele kellene vágnod egy vállalkozásba. Bár az üzleti élet nem való mindenkinek, az alábbi jellemvonások arra utalnak, hogy sikeres vezető lehet belőled.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

A kiégés határán vagy? Ezek a praktikák segíthetnek

A vállalkozói életben rendkívül egyszerű beleesni abba a hibába, hogy az ember a hét minden napján, a nap 18-20 órájában a munkájára koncentrál. Észre sem vesszük, és a családdal, barátokkal, kikapcsolódással töltött szabadidős tevékenységeket felváltják a koffeintől hajtott, szünet nélküli munkanapok, ami egyenes úton vezet a kiégéshez. Kerüld ezt el, adunk pár tippet.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!