Az elmúlt 24 órában 73 százalékkal nőtt a Dogecoin kriptovaluta értéke, ezzel már közel jár a 20 milliárd dolláros piaci kapitalizációhoz.


2013-ban Jackson Palmer és Billy Markus alkotta meg a mém-ihlette kriptovalutát, amivel a digitális pénznemek rogamos elterjedését akarták kifigurázni. Poénnak szánták, mégis egyre komolyabban eredményeket produkál az alkotásuk. Egy év alatt közel 7000 százalékkal emelkedett a Dogecoin értéke, ami főleg az olyan nagynevű támogatóknak köszönhető, mint Snoop Dogg, vagy Elon Musk. Jelenleg nagyjából 0,1354 dollárba kerül egy egységnyi belőle.

Nem is ugat, nem is harap

Jobban megvizsgálva a piacot és a kereskedők szokásait, szépen körvonalazódik, hogy miért is van létjogosultsága egy ilyen kriptopénznek a menő társai mellett. Természetesen az említett nagyágyúk trollkodásai is szárnyakat adtak a „kutyapénznek" (ahogy a Bitcoinnak a „négyszarvacskás B", úgy a Dogecoinnak egy kutyafej a szimbóluma) , mégis számos más tényező is hozzájárult az elmúlt napokban az értéknövekedéséhez.

Először is tőzsdére mentek az olyan nagy kripto-kereskedők, mint az Exodus és a Coinbase, melyek az összes digitális pénz értékét berobbantották. Ez a tendencia a Coindesk vezetője, Adam Levine szerint folytatódni fog a napokban. A szakértő úgy véli, hogy minden olyan alkalommal, amikor a mostanihoz hasonló izgalom jelenik meg a kriptovaluták világában, rengeteg hozzá nem értő ember próbál a nyerő oldalra kerülni. A laikusok számára vonzó lehet a cuki kutya képe, a kedvező árazásáról nem is beszélve. A korai befektetők kezdtek lemondani a valutáról, már-már halottnak nyilvánították, most mégis úgy néz ki, hogy nagyon is eleven.

Kilőttek az árfolyamok

A bikapiaci állapotok hatására a Bitcoin árfolyama is elérte a 65 ezer dollárt, az Ethereumé pedig a 2373 dollárt, így a kriptopénzek teljes piaci kapitalizációja már meghaladta a 2 billió dollárt.


The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Reagált a bírálatokra a Ryanair, az utasok járnak jól

A diszkont légitársaság öt napon belül visszafizeti a törölt járatokra szóló jegyek árát a cég csütörtöki bejelentése szerint.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

A szállodások 350 ezerért sem találnak 8 általánost végzett szobaasszonyt

A munkaerőhiány már most, 50-60 százalékos kihasználtságnál is fékezi a növekedést a szállodaiparban, mert azok a szálláshelyek, amelyek reménytelenül próbálják feltölteni üres álláshelyeiket, nem tudnak sem több vendéget fogadni, sem az elvárt színvonalú kiszolgálást nyújtani. Szakmai szövetségük több javaslattal állt elő.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Kínos, mondhatni ciki ügyben bírságolt a versenyhivatal

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 3 millió forintos bírságot szabott ki az „Év Terméke" díjat korábban osztó cégre, amiért az hiányosan teljesítette a saját maga által vállalt kötelezettségeket.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!