Egy év alatt háromszorosára nőtt a lyukacsos habcipőket gyártó Crocs részvények árai – adta hírül a Business Insider.

Mostanában a tőzsdehíreket uralja a kriptovaluták árfolyamának szárnyalása, mi is többször foglalkoztunk a témával, de itt egy sokkal kézzelfoghatóbb siker a nemzetközi börzéről. Úgy néz ki, a lyukacsos a Crocs-nak igazán jót tett a koronavírus-járvány. Az elmúlt 12 hónapban közel 333 százalékkal növekedett a Crocs részvényeinek az ára. Nemrég nyilvánosságra hozták a cég első negyedéves pénzügyi eredményeit, ami arra enged következtetni, hogy megnőtt a vásárlók érdeklődése a sokszor kényelmes, udvari, kerti lábbeli iránt. A vizsgált 3 hónapban 63,6 százalékkal emelkedett a vállalat teljes bevétele, ami így elérte a 460 millió dollárt. Ez 1,49 dolláros részvényenkénti osztalékot jelentett. Az eredmények minden várakozást felülmúltak. A szakértők korábban 415 millió dolláros bevételre és 89 centes osztalékokra számítottak.

​Többfrontos helytállás

A COVID-19 hatására a vállalat digitális eladásai is jelentősen megugrottam, pontosan 75,3 százalékkal, ami így már a teljes bevétel több mint 30 százalékáért felel.

A sokszor csúnyának titulált lábbelik reneszánszukat élik a vírus megjelenése óta, sokan kényelmesebb viseletre cserélték a magassarkúkat és a makkoscipőket. Persze a márka is rátett erre egy lapáttal, ugyanis több hírességgel is kollaboráltak az elmúlt pár hónapban. A Puerto Rico-i rapper, Bad Bunny sötétben világító papucsokat dobott piacra a vállalattal, aminek a teljes készletét 30 perc alatt felvásárolták. De Justin Bieberrel is reklámoztak, az ő kollekciója 2 nap alatt ürült le teljesen.

„A Crocs-ok iránti kereslet erősebb, mint valaha, ami alapján 2021-ben 40-50 százalékos bevételnövekedésre számítunk. Az első negyedévben rekord bevételeket és nyereségességet produkáltunk, úgy, hogy minden régióban és értékesítési csatornán növekedést értünk el."-nyilatkozta Andrew Rees, a Crocs vezérigazgatója.

The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Jó hír a fogyasztóknak és az állatartóknak: kikerülhet az antibiotikum a takarmányból

Egyedülálló takarmány-adalékanyag kifejlesztésén dolgozik a Dr. Bata Zrt. A kifejleszteni kívánt termék preventív alkalmazásával csökkenhetne vagy teljesen elhagyható lenne az antibiotikumok felhasználása, ezért egészségesebb állományt és a gyarapodási mutatók javulását várják a szakemberek.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Rendeződhet-e az állami és magánegészségügy viszonya?

A magánegészségügy felemelkedése már évtizedes történet, lassan egyre inkább igénybe veszi a lakosság, mint az állami egészségügyi ellátást, holott a legtöbben fizetik a TB-t. Emellett az állami egészségügyi kezelések nem minden esetben mérhetők össze komplexitásukban, előfordul, hogy egy-egy fontos szűrésre vagy beavatkozásra magánintézménybe küldik a pácienseket. Idén még nagyobb lett a szakadék a két intézményi forma közt, a piac rohamos gyorsasággal alakul át e téren is.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Így még nem vertek át bankárt, 11 milliárd forintos a kár

Az Egyesült Arab Emírségekben távolról csaptak be egy banki alkalmazottat, a műveletben fontos szerep jutott annak a szoftvernek, amelynek segítségével az elkövetők rekonstruálták a fiókvezető hangját.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!