A blokklánc hálózatok összekapcsolására szakosodott Poly Network nevű vállalat vezető tisztségviselői pozíciót ajánlott fel annak a hackernek, aki a napokban 600 millió dollár értékű kriptovalutát lopott el a cégtől.


Százmilliós poén

Ahogyan arról korábban mi is beszámoltunk, az elmúlt napokban Hollywood-i filmbe illő események zajlottak a kriptopiacon. Adott egy kevésbé ismert cég, a Poly Network, amely különböző blokklánc hálózatokat kapcsol össze a gördülékenyebb és gyorsabb pénzáramlás érdekében. Aztán jön egy hacker, aki észrevesz egy komoly biztonsági rést a platformon, és megfúj 600 millió dollár értékű kriptovalutát. Elindul a hajtóvadászat, a cég fenyegetőzik, szinte az összes kriptotőzsde felbolydul, a kibervédelmi cégek szakemberei pedig gőzerővel keresik a tettest. Erre a hacker hirtelen elkezdi visszautalni a pénzt. Kiderült ugyanis, hogy az egész akció csak egy unaloműző poén volt, amellyel a cég biztonsági résére akarta felhívni a figyelmet. A tettes ugyanis egy etikus, szakzsargonnal élve fehérkalapos hacker volt.

Várunk szeretettel, Mr. Fehér Kalap!

A cég vezetői az események után úgy döntöttek, hogy a Mr. Fehér Kalapnak nevezett hackernek 500 ezer dolláros, átszámítva 150 millió forintos jutalmat ajánlanak fel, amiért felfedezte a súlyos biztonsági rést. Azonban úgy tűnik, hogy Mr. Fehér Kalap nem a pénzért csinálta az egészet, ugyanis visszautasította a cég ajánlatát. Most újabb fordulatot vett az ügy.

A Poly Network felajánlotta Fehér Kalapnak, hogy legyen ő a cég vezető biztonsági tanácsadója. Emellett biztosította a hackert, hogy az 500 ezer dolláros jutalomra továbbra is jogosult, ha mégis úgy döntene, hogy elfogadja az ajánlatot.

Fehér Kalap az egyik tranzakcióba ágyazott üzenetében azt írta, hogy fontolgatja a jutalom elfogadását, amelyet a blokklánc hálózatokat fejlesztő közösség tagjainak ajánlana fel.

A cég egy Twitteres posztban kifejtette, hogy Fehér Kalapnak semmilyen jogi felelősségre vonástól nem kell tartania, az 500 ezer dollárt pedig arra költheti, amire csak akarja. Azt egyelőre nem tudni, hogy Fehér Kalap elfogadta-e az ajánlatot. Mindenesetre a vállalat szeretettel várja.

The Conversation

Friss

Kína hivatalosan is betiltotta a kriptovalutákat

„A virtuális valutákkal kapcsolatos üzleti tevékenység illegális pénzügyi tevékenységnek minősül" – jelentette be Kína központi bankja, ezáltal gyakorlatilag betiltva a kriptovalutákat a kínai piacon.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

Hamarosan drónokkal szállítják a kemoterápiás gyógyszereket

Az egyesült királyságbeli Isle of Wight NHS Trust egészségügyi szervezet háromhónapos tesztprogramot indított, amelyben a legénység nélküli légi járművek (UAV) használatának előnyeit vizsgálja a kemoterápiás gyógyszerek kiszállításában.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: pixabay.com

Újratölthető, sötétben világító növények válthatják le az utcai lámpákat

Ambiciózus kutatóknak a nanotechnológia segítségével sikerült olyan növényeket alkotniuk, amelyek huzamosabb ideig világítanak a sötétben. Ha a technológiát tökéletesre fejlesztik, akkor a jövőben a nanonövények felválthatják a nagy energiaigényű elektromos lámpákat.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!