A kereskedelmi lánc tavaly nyitotta meg azt a dublini boltját, amelyben a jelen a múlttal találkozik, nem is akárhogyan.


Az ír fővárosban az áruház építésekor, az alapozáskor fedezték fel az ezeréves múltra visszatekintő, a viking korból származó épületmaradványokat, közöttük egy lakóház romjait. Az építtetők úgy döntöttek, hogy nem emelik ki a felszínre az értékes leleteket. Időt és pénzt nem kímélve olyan megoldást választottak, hogy a vásárlók úgy érezhessék magukat, mintha egy múzeumban járnának, miközben megpakolják a kosarukat.

Egyedülálló látványosság

A The Sun beszámolója szerint az építtetők döntésének köszönhetően a Dublin központjában található Lidl látogatói a padlóba beillesztett üveglapokon keresztül csodálhatják meg a város múltját felidéző romokat. A boltban készült fotók bejárták a közöségi médiát, kivívták a hozzászólók elismerését. Az építkezésen több középkori épületmaradványt is feltárak, ezeket is megtekinthetik a vásárlók az üvegpadlón keresztül.

Itt a videó az építkezésről


Friss

Fotó:123RF

Szól a rádió, mégis csökkent a hazai zenészek jogdíja, de miért?

Átlagosan negyedével csökkent a hazai dalszerzők jogdíja a járványhelyzet miatt. A zenei alkotók összességében 2,2 milliárd forinttal kevesebb pénzt kapnak, mint egy évvel korábban.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!