A kereskedelmi lánc tavaly nyitotta meg azt a dublini boltját, amelyben a jelen a múlttal találkozik, nem is akárhogyan.


Az ír fővárosban az áruház építésekor, az alapozáskor fedezték fel az ezeréves múltra visszatekintő, a viking korból származó épületmaradványokat, közöttük egy lakóház romjait. Az építtetők úgy döntöttek, hogy nem emelik ki a felszínre az értékes leleteket. Időt és pénzt nem kímélve olyan megoldást választottak, hogy a vásárlók úgy érezhessék magukat, mintha egy múzeumban járnának, miközben megpakolják a kosarukat.

Egyedülálló látványosság

A The Sun beszámolója szerint az építtetők döntésének köszönhetően a Dublin központjában található Lidl látogatói a padlóba beillesztett üveglapokon keresztül csodálhatják meg a város múltját felidéző romokat. A boltban készült fotók bejárták a közöségi médiát, kivívták a hozzászólók elismerését. Az építkezésen több középkori épületmaradványt is feltárak, ezeket is megtekinthetik a vásárlók az üvegpadlón keresztül.

Itt a videó az építkezésről


The Conversation

Friss

Fotó: Unsplash

Mit csinál manapság Melinda Gates? Amit Jeff Bezos exneje is!

Jeff Bezos exneje, MacKenzie Scott és Melinda French Gates összesen 40 millió dollárt, azaz közel 12 milliárd forintot szentelt egy olyan ügynek, amely középpontjában az amerikai nők karrierlehetőségeinek és életkörülményeinek javítása áll.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

Mit mérlegeljünk elektromos autó vásárlása előtt? 4 tipp a szakértőtől

Nagy értékű vagyontárgy beszerzésekor számos tényezőt figyelembe veszünk. Nincs ez másképpen elektromos gépjármű vásárlásakor sem. De mi alapján döntsünk ilyenkor? Mutatjuk!
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

26 milliárdra büntették a Zoom-ot, mert kiszivárogtatta a felhasználók adatait

Az Egyesült Államok Kerületi Bírósága 86 millió dollárra, átszámítva közel 26 milliárd forintra büntette a videokonferenciákra szakosodott Zoom vállalatot a felhasználók személyes adatainak kiszivárogtatása miatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!