A kereskedelmi lánc tavaly nyitotta meg azt a dublini boltját, amelyben a jelen a múlttal találkozik, nem is akárhogyan.


Az ír fővárosban az áruház építésekor, az alapozáskor fedezték fel az ezeréves múltra visszatekintő, a viking korból származó épületmaradványokat, közöttük egy lakóház romjait. Az építtetők úgy döntöttek, hogy nem emelik ki a felszínre az értékes leleteket. Időt és pénzt nem kímélve olyan megoldást választottak, hogy a vásárlók úgy érezhessék magukat, mintha egy múzeumban járnának, miközben megpakolják a kosarukat.

Egyedülálló látványosság

A The Sun beszámolója szerint az építtetők döntésének köszönhetően a Dublin központjában található Lidl látogatói a padlóba beillesztett üveglapokon keresztül csodálhatják meg a város múltját felidéző romokat. A boltban készült fotók bejárták a közöségi médiát, kivívták a hozzászólók elismerését. Az építkezésen több középkori épületmaradványt is feltárak, ezeket is megtekinthetik a vásárlók az üvegpadlón keresztül.

Itt a videó az építkezésről


The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Hányan tapsikolnak? Bali megnyitotta a kapuit a magyarok előtt

Az indonéz szigetvilágban található Bali és Riau szigetei 18 hónapnyi „zárva tartás" után ismét megnyitották kapuikat a nemzetközi turisták előtt. Az örömtánccal azonban érdemes várni, ugyanis számos előírásnak meg kell felelni a belépéshez.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: credobus.hu

Így néz ki az új hazai csuklós busz – Mutatjuk a fotókat!

Újra van magyarországi gyártású csuklós autóbusz. Könnyű, így keveset fogyaszt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Újabb terhet kaptak a vendéglősök, de ez még jól is elsülhet

November 1-jétől már nemcsak a szálláshely-szolgáltatóknak, de a vendéglátó üzletek üzemeltetőinek is regisztrálniuk kell a turisztikai ügynökség adatszolgáltatási felületén, jövő nyártól pedig már adatokat is kell továbbítaniuk.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!