Lottószelvény és kék színű toll
Fotó: Shutterstock

Íme a lottónyertesek, akiknek egy fityingjük sem maradt

Milliók izgatottan várják hétről hétre a lottóhúzást világszerte, és az utóbbi időben voltak is hatalmas nyeremények. Számtalan példa mutatja azonban, hogy a fejedelmi összeg inkább negatív, mint pozitív változást hoz.


Íme, néhány nyertes, akiknek dollármilliók ütötték a markát, de a teljes összeg kifolyt a kezük közül.

A testvére bérgyilkost fogadott

William "Bud" Post több mint 16 millió dollárt nyert 1988-ban Pennsylvaniában, de egy éven belül már egymillió dolláros mínuszban volt.

Azt kívánom, bárcsak soha ne történt volna meg. Egy rémálom volt

– mondta utólag az irigyelt nyertes.

Az exbarátnője sikeresen perelte a nyeremény harmadáért, a bátyja pedig bérgyilkost fogadott, hogy megölesse, hátha akkor örökölhet utána.

William a családi vállalkozásba öntötte a pénzt, majd eladósodott, és még börtönbe is került, mert elsütött egy fegyvert egy pénzbeszedő feje felett.

Sokkal boldogabb voltam csórón

– mondta annak idején a Washington Postnak.

Így is élte le hátralévő részét: havi 450 dollárból és élelmiszerutalványokból tartotta fenn magát, remélhetőleg elégedetten.

Elbulizta

1998-ban Gerald Muswagon 10 millió dollárt nyert Kanadában, de gyorsan eltapsolta.

Vett magának és barátainak egy csomó autót, és vásárolt egy házat, amelyben folyamatosan ment a buli. Egyetlen nap alatt nyolc nagyképernyős tévét vásárolt és osztott szét a barátai között. Szerencséjét gyakran nagy mennyiségű droggal és alkohollal ünnepelte – írta annak idején a kanadai Globe and Mail.

Vállalkozást is indított, de az nem volt sikeres, csak nyelte a pénzt. Végül munkát kellett vállalnia, hogy meg tudjon élni, majd 2005-ben végzett magával.

Megölte a férje

Ibi Roncaioli 5 millió dollárt nyert Ontarióban 1991-ben, de úgy döntött, hogy nem szól róla a férjének.

Joseph Roncaioli azonban megtudta, hogy neje kétmillió dollárt juttatott egy másik férfitól, titokban született gyermekének, így nemcsak a nyereményre, hanem egy másik sötét titokra is fény derült. Az orvos férj nem tudott napirendre térni a történtek felett, végül gyógyszerekkel megmérgezte a nőt.

Megvették az álomházat, majd elváltak

Mielőtt 2005-ben megnyertek mintegy 2,76 millió dollárt, a brit Lara és Roger Griffiths soha nem veszekedtek.

Az aranyeső után vettek egy millió dolláros házat, egy Porschét, és luxusutakra mentek Dubajba, Monacóba és New Yorkba.

2010-ben leégett a házuk, ami nem volt biztosítva. Zsebből kellett kifizetniük a helyreállítási költségeket, és a hét hónapos ideiglenes lakhatást.

A férj a Porschéval új nők után nézett, végül a házastársak viszonya annyira megromlott, hogy 14 év után elváltak.

Ne hagyd ki!