A Lukoil orosz olajóriás zászlaját lengeti a szél
Fotó: Shutterstock

Kiesett az ablakból, szörnyethalt az orosz olajóriás főnöke

Az orosz Interfax hírügynökség röviden, egy meg nem nevezett forrásra hivatkozva számolt be a történtekről, megjegyezve, hogy a Lukoil igazgatótanácsának elnöki posztját betöltő Ravil Maganov halálhírét, a körülményeket mások még nem erősítették meg.


A 67 esztendős üzletember a 80-as években már az olajiparban dolgozott, ezt követően került a Lukoilhoz, Oroszország második legnagyobb olajvállalatához. A részvénytársasággá alakulást követően számos vezetői poszton megfordult a cégnél. 2020-ben elődje, Valerij Grajfer halála után vette át az igazgatótanács elnöki posztját, így kikerült a vállalat szakmai vezetéséből. Az Interfax csak annyit közölt, hogy Maganov a moszkvai központi klinikai kórház (CKB) egyik kórtermének ablakából zuhant ki, nem élte túl. A helyszínre megérkeztek a hatóságok képviselői.

A hvg.hu felidézte, nem Maganov az első olyan orosz üzletember, aki az Ukrajna elleni invázió február 24-i indulása óta rejtélyes módon veszti életét: Szergej Protoszenyja, a Novatek gázipari cég egykori alelnöke és főkönyvelője például Barcelonához közel halt meg, rájuk egy kötélen lógva bukkantak, a házban ott volt az üzletember feleségének és lányának is a holtteste.

Nagyon hasonló körülmények között halt meg az 51 éves Vlagyiszlav Avajev, aki a Gazprombank alelnöke volt. Őt lelőtték, moszkvai lakásában találtak rá. A gyilkosa végzett feleségével és 13 éves lányával is. A Gazprom egy másik menedzsere, Alekszandr Tyuljakov már február 25-én meghalt, felakasztva találták meg Szentpéterváron.


Ne hagyd ki!