A világ top egyetemei által használt Emeritus online oktatási platform 650 millió dolláros befektetéshez jutott, így piaci értéke meghaladta a 3,2 milliárd dollárt.


A szingapúri vállalat értéke a legutóbbi, 2020 augusztusi tőkebevonás óta megnégyszereződött, ami egyértelműen jelzi az oktatási applikációk piaci hatalmát. A gigantikus befektetés egyáltalán nem példa nélküli a szektorban, amely rengeteg új vásárlót és felhasználót vonzott a pandémia alatt. Ez nem is olyan meglepő, hiszen az otthonukban raboskodó emberek, főleg a diákok rég nem látott igényeket mutattak az oktatási appok iránt.

Dübörög az üzletág

A 650 millió dolláros finanszírozási kört a SoftBank csoport vezette, amely az elmúlt hónapokban rengeteg pénz pumpált a szektorba, egyebek között a mesterséges intelligenciát oktató Riiid, és a videochat programokhoz bővítményeket fejlesztő Class Technologies vállalatokba is.

Az Emeritus a népszerű oktatási platformhoz, a Coursera-hoz hasonlít, annyi különbséggel, az osztályok létszáma sokkal kisebb, így a tanárok és a diákok közötti interakció is nagyobb. A cég üzleti tevékenységének jelentős részét alternatív tanfolyamok képzik, de a világ top egyetemei is előszeretettel használják a platformot, amellyel a felhasználók diplomát is szerezhetek.

Zuckerbergnek is tetszik

Az Emeritus már több mint 250 ezer tanfolyamot értékesített több mint 80 országban. A cég nagyjából 50 egyesült államokbeli, európai, kínai, latin-amerikai, délkelet-ázsiai és indiai egyetemmel működik együtt. Ráadásul nemrég 200 millió dollárért felvásárolta a természettudományos és technológiai ismereteket oktató iD Tech vállalatot is.

A cég a friss tőkéből az iD Tech felvásárlását, a földrajzi terjeszkedést és a platform fejlesztését fogja finanszírozni. Az Emeritus befektetői között megtalálható a Chan Zuckerberg Initiative is, amely Mark Zuckerberg és felesége, Priscilla Chan tulajdonában van.

The Conversation

Friss

Photo by Josh Appel on Unsplash

Jövőre havi 500 ezerre nőhet az átlagkereset Magyarországon

Jövőre sok egyszeri tétel fogja növelni a háztartások nettó jövedelmét.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Photo by Obi Onyeador on Unsplash

Annyira sok és drága használtautót veszünk, hogy megdőlhet a 2019-es rekord

Pedig a hirdetési árak majdnem 1 millió forinttal emelkedtek egy év alatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Gyermelyi Zrt.

„Az a jó bank, amelyik úgy kezel, mintha saját magának adna tanácsot” (x)

Idén 50 éves a Gyermelyi Zrt., Magyarország piacvezető tésztagyártója, legnagyobb tojástermelője és malomipari szereplője, amely épp 20 éve áll pénzügyi kapcsolatban az MKB Bank Nyrt.-vel. A Gyermelyi életének majdnem felét, a rendszerváltás utáni korszak kétharmadát ez az együttműködés határozta meg. Ahogy Sárossy Attila, a Gyermelyi igazgatója fogalmaz: az MKB Bankkal való együttműködésük a legjobb stabil banki kapcsolat kategóriáját jelképezi, amit a 20 év töretlen és kölcsönös bizalma tökéletesen bizonyít.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!