A tudás hatalom: szárnyalnak az oktatási applikációk
Fotó: MD Duran on Unsplash

Oktatási platformba teszi pénzét Zuckerberg neje

A világ top egyetemei által használt Emeritus online oktatási platform 650 millió dolláros befektetéshez jutott, így piaci értéke meghaladta a 3,2 milliárd dollárt.


A szingapúri vállalat értéke a legutóbbi, 2020 augusztusi tőkebevonás óta megnégyszereződött, ami egyértelműen jelzi az oktatási applikációk piaci hatalmát. A gigantikus befektetés egyáltalán nem példa nélküli a szektorban, amely rengeteg új vásárlót és felhasználót vonzott a pandémia alatt. Ez nem is olyan meglepő, hiszen az otthonukban raboskodó emberek, főleg a diákok rég nem látott igényeket mutattak az oktatási appok iránt.

Dübörög az üzletág

A 650 millió dolláros finanszírozási kört a SoftBank csoport vezette, amely az elmúlt hónapokban rengeteg pénz pumpált a szektorba, egyebek között a mesterséges intelligenciát oktató Riiid, és a videochat programokhoz bővítményeket fejlesztő Class Technologies vállalatokba is.

Az Emeritus a népszerű oktatási platformhoz, a Coursera-hoz hasonlít, annyi különbséggel, az osztályok létszáma sokkal kisebb, így a tanárok és a diákok közötti interakció is nagyobb. A cég üzleti tevékenységének jelentős részét alternatív tanfolyamok képzik, de a világ top egyetemei is előszeretettel használják a platformot, amellyel a felhasználók diplomát is szerezhetek.

Zuckerbergnek is tetszik

Az Emeritus már több mint 250 ezer tanfolyamot értékesített több mint 80 országban. A cég nagyjából 50 egyesült államokbeli, európai, kínai, latin-amerikai, délkelet-ázsiai és indiai egyetemmel működik együtt. Ráadásul nemrég 200 millió dollárért felvásárolta a természettudományos és technológiai ismereteket oktató iD Tech vállalatot is.

A cég a friss tőkéből az iD Tech felvásárlását, a földrajzi terjeszkedést és a platform fejlesztését fogja finanszírozni. Az Emeritus befektetői között megtalálható a Chan Zuckerberg Initiative is, amely Mark Zuckerberg és felesége, Priscilla Chan tulajdonában van.

Ne hagyd ki!