Santiago

Santiago

Fotó: Shutterstock

Menő városok, ahol megélhetünk havi ezer dollárból

A megélhetési költségek növekedésével érdemes megfontolnod, hogy a világ egy olcsóbb tájára költözz, különösen, ha távmunkában dolgozol, és egy kis kaland sincs ellenedre.


A Numbeo összehasonlító weboldal adatai alapján az Insider hat ilyen nagyvárost listáz, van, ahol az életminőség felülmúlja a párizsit vagy a milánóit.

Buenos Aires

Argentína fővárosa fantasztikus ételeket, pezsgő éjszakai életet és számtalan kulturális eseményt kínál. Egy apartman a város központjában a létfenntartási költségekkel együtt havonta 730 dollárra (kb. 280 ezer forintra) jön ki.

Santiago

Santiagóból fantasztikus kilátás nyílik az Andok hegyvonulataira. A kozmopolita kultúrájú fővárosban él Chile lakosságának 35 százaléka. A városnak számtalan múzeuma van, és itt található a legjobb három dél-amerikai egyetemből kettő. Ezer dollár (kb. 390 ezer forint) elég ahhoz, hogy egy központhoz közeli apartmanban tengessük napjainkat.

Szófia

Bulgáriában számtalan gyönyörű épület, gazdag kulturális örökség hívogat, csodás természeti, hegyvidéki környezetben.

A Numbeo szerint az életminőség Bulgária fővárosában a párizsival vetekedik. A megélhetés azonban sokkal kevesebbe kerül: havi ezer dollár ide is elég.

Bursa

Törökország negyedik legnagyobb városát zöld Bursaként is emlegetik, annyi benne a park és a kert. A közeli Uludağ-hegység a túrázni szeretőket csábítja.

Egy központ közelében lévő apartman és a megélhetési költségek csupán 650 dollárra (250 ezer forintra) rúgnak.

Monterrey

Körülbelül egymillió lakosa van ennek a mexikói városnak, amely a Numbeo szerint életminőségben felülmúlja Párizst és Milánót. Észak-Mexikó legprogresszívebb városa.

A városközponton kívül eső egyszobás apartman a megélhetési költségekkel együtt 900 dollárból (350 ezer forintból) kijön.

Fokváros

A Dél-afrikai Köztársaság második legnépesebb települése nagyszerű időjárást, végeláthatatlan vízfelületet és ikonikus hegységet (Table) kínál.

Nem a központban lévő apartmanban itt is havi ezer dollárból ki lehet jönni, mindennel együtt. Ha valaki a központba vágyik, ehhez tegyen még hozzá 250 dollárt.

Ne hagyd ki!