A GamesIndustry.biz összesítése szerint az AppStore és a Google Play 2021 első felében 64,9 milliárd dolláros forgalmat könyvelhetett el. A vállalatok a bevételek jelentős részét a mobilos játékoknak köszönhetik.Az idei év első felében a felhasználók összesen 44,7 milliárd dollárt költöttek mobilos játékokra, ami a mobilapplikációs piacterek teljes forgalmának 68,9 százalékáért felelt. Az előző év azonos időszakához képest ez 17,9 százalékos növekedést jelent. Az Apple közel 26 milliárd dollár értékben értékesített mobiljátékokat, míg a Google-höz 18,7 milliárd dollár folyt be az említett appokból. Előbbi 13,5, utóbbi 24,7 százalékos növekedést tapasztalt az előző féléves időszakhoz képest.

A legnagyobb bevételt eredményező játékok az Honor of Kings, a PUBG Mobile, a Genshim Impact, a Roblox és a Coin Master voltak.

Ellenben a legnépszerűbbeknek a Join Clash 3D, a Garena Free Fire, a High Heels, a Bridge Race és az Among US bizonyultak.

Nézzük a teljes képet

Az Apple és a Google mobilapplikációs értékesítései elérték 64,9 milliárd dollárt, ami 24,8 százalékos növekedést jelent a tavalyi, 52 milliárd dolláros félévi eladásokhoz képest.

A felhasználók az AppStore-ban összesen 41,5 milliárd dollárt , míg a Google Play-nél 23,4 milliárd dollárt költöttek. Az Apple 22,1, míg a Google 30 százalékkal növelte eladásait az előző év azonos időszakához képest.

Az idei első félév alatt összesen 28,1 milliárd letöltés ment végbe a két cég platformjain. Az AppStore 4,4 milliárd, míg a Google Play 23,7 milliárd letöltést tapasztalt az említett időszakban.

The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Sorstársait segíti a semmiből jött milliárdos üzletasszony

Az indonéziai Tessa Wijaya mindig is arról álmodott, hogy sikeres karriert fusson be a fintech szektorban. Képzetlen, délkelet-ázsiai nőként azonban ez szinte lehetetlennek tűnt. Kitartásának köszönhetően minden akadályt leküzdött, dollármilliárdos üzletet alapított, most pedig azon dolgozik, hogy más nők is a nyomdokaiba lépjenek.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Gates, Musk és Cook nem finomkodik, ha Steve Jobs-ról van szó

Steve Jobs bevonult a történelembe. Munkatársak és versenytársak tömegei tulajdonították sikerük egy részét Jobs-nak, aki kereken 10 évvel ezelőtt hagyott itt minket örökre. Ma van a nemzetközi Steve Jobs megemlékezés napja, utánajártunk, hogyan vélekednek az üzletemberről napjaink meghatározó piaci szereplői.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Hányan tapsikolnak? Bali megnyitotta a kapuit a magyarok előtt

Az indonéz szigetvilágban található Bali és Riau szigetei 18 hónapnyi „zárva tartás" után ismét megnyitották kapuikat a nemzetközi turisták előtt. Az örömtánccal azonban érdemes várni, ugyanis számos előírásnak meg kell felelni a belépéshez.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!