Kigyulladt a Tesla egyik 13 tonnás lítium-alapú energiatárolója az ausztráliai Moorabool-ban. Az oltás négy napot és több mint 150 tűzoltót vett igénybe - adta hírül a CFA.A tűzesetben a Tesla Megapack nevet viselő energiatároló akkumulátora kapott lángra. A Megapack a Tesla legnagyobb akkumulátor terméke, amely szélturbinák és napelemek által termelt energiát képes tárolni. Egy nagyobb akkumulátor farm teljes energiakapacitása eléri az egy gigawattórát, amely San Francisco összes háztartását hat órán keresztül képes lenne elektromos árammal ellátni. Az említett ausztráliai energiafarm 210 Megapack egységből áll. Ezek közül az egyik múlthét pénteken kigyulladt.


A tűzoltók a helyszínre érkezve megállapították, hogy az egyik 13 tonnás lítium akkumulátor a lángok martalékává vált, és a tűz már terjedőben volt a szomszédos akkumulátorokra is. A tűzoltóknak végül négy napba tellett megfékezni a lángokat. Az eset körülményei és kiváltó okai egyelőre tisztázatlanok. Személyi sérülés nem történt, viszont kettő 300 megawattos akkumulátor leégett. A farmot építő francia megújuló energiaipari vállalat, a Neoen tájékoztatása szerint jövő év végén várható az ausztrál Megapack beüzemelése. Képünk illusztráció.

The Conversation

Friss

Spar: jó magyar gyümölcs joghurt nem igazán létezik

Hosszú interjút adott a Spar magyarországi vezetője, beszélt többek között a béremelésről, a beszállítókról, arról, hogy mennyi pénz vittek ki tavaly az országból nyereségként, és hogy mennyit fektettek be 30 év alatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Photo by Josh Appel on Unsplash

Jövőre havi 500 ezerre nőhet az átlagkereset Magyarországon

Jövőre sok egyszeri tétel fogja növelni a háztartások nettó jövedelmét.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Photo by Obi Onyeador on Unsplash

Annyira sok és drága használtautót veszünk, hogy megdőlhet a 2019-es rekord

Pedig a hirdetési árak majdnem 1 millió forinttal emelkedtek egy év alatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!