Egy hölgy egy maréknyi bitcoin érmét tart a kezében

A Twitter teszt jelleggel májusban vezette be az USA-ban a „borravaló" funkciót, a Tips-t. Az újítás bevált, hamarosan az egész világra kiterjesztik a szolgáltatást, ráadásul immáron kriptovalutával is lehet támogatni a tartalomgyártókat.Küszöbön a világbéke?

Alapvetően nagyon egyszerű a Tips használata. A „borravaló" gombot a profilok leírásában és a posztokban is fel lehet tüntetni, ami aztán hiperhivatkozás segítségével átirányítja a bőkezű felhasználót a tartalomgyártó digitális pénztárcájához. A posztolók eddig olyan pénzügyi szolgáltatókat linkelhettek be, mint a CashApp (Square), a Venmo (PayPal) vagy a Pateron, amelyeken keresztül a felhasználók hagyományos, fiat valutában adakozhattak. A Twitter egyből két újítást jelentett be. Egyrészt globálisan is kiterjeszti a funkciót. Először az iOS eszközökre, de a következő hetekben már az Android készülékeken is elérhető lesz. Másrészt integrálja a Strike fintech vállalat digitális bitcoin pénztárca szolgáltatását, így már kriptovalutával is lehet jutalmazni a kiszemelteket. A Twitter egy lyukas garast sem gombol le az adományokból.

A vállalat lépése túlságosan nem meglepő, ugyanis a vezérigazgató, Jack Dorsey elkötelezett támogatója a kriptovalutáknak. Dorsey az elmúlt hónapokban többször is posztolt arról, hogy a bitcoin bányászat felé kacsintgat. Azt is kifejtette, hogy a bitcoin a legfontosabb dolog, amit most fejleszteni kell, ugyanis véleménye szerint a legnagyobb kriptovaluta akár a világbékét is elhozhatja. Reméljük, igaza van.

Exkluzív tartalmak

A közösségi média platform nemrég egy előfizetői funkciót is bejelentett. A felhasználók 3, 5 vagy 10 dolláros havidíjért cserébe exkluzív tartalmakhoz férhetnek hozzá. Az előfizetés bármikor megszüntethető. A tartalomgyártók július óta jelentkezhetnek a lehetőségre. Amennyiben a Twitter jóváhagyta a jelentkezést, a tartalomgyártóknak lehetőségük van meghatározni, hogy a fenti opciók közül mekkora havidíjért cserébe kínálják elzárt posztjaikat. Az első fecskék közül van, aki kozmetikai tanácsokat, mások sportelemzéseket kínálnak pénzért.

Hírlevélben is

A közösségi oldal jobb, zártabb kommunikációt is ígér. Az új funkciók mellé idővel a Spaces-t (hangalapú chatet) is beépíti, valamint az exkluzív hírleveleket is. Utóbbihoz még az év elején vásárolta fel a Revue-t, amely az egyik legismertebb amerikai hírlevélkezelő rendszer.

The Conversation

Ne hagyd ki!