Magánrepülő és páncélozott autó a Heathrow-n
Fotó: Shutterstock

Milliárdosok hízelegnek a repkedéseikkel szórakozó srácnak

Jack Sweeney, aki azzal vált híressé, hogy elutasította Elon Musk ajánlatát, most egy másik milliárdossal egyezkedik. Musk annak idején azért ajánlott föl neki pénzt, hogy hagyja abba magánrepülőjének nyomon követését és az adatok megosztását.


Mark Cuban, akinek utazási történetét a 19 éves fiatalember ismét a Twitteren osztotta meg, úgy látszik, jobb ajánlatot tett neki.

Kérhetsz bármit

Jack Sweeney és Mark Cuban között négy hónapja tart az adok-kapok a @MCubansJets fiók kapcsán, amelyen a milliárdos több magángépének repülési adata is rendszeresen megjelent. Mark Cuban az amerikai ABC-n futó Shark Tank valóságshow egyik fő befektetője, és övé az NBA-ben játszó Dallas Maverick. Vagyonát a Forbes 4,7 milliárd dollárra becsüli.

Nem aggódsz amiatt, hogy biztonsági problémákat okozhat a repülők útvonalának nyomon követése? – kérdezte Cuban Sweeney-t még februárban a Twitteren, közvetlen üzenetben. Nem mindenki stabil, aki megfordul ezen a platformon. Sokan irracionálisak és veszélyesek lehetnek – írta.

Áruld el, mit akarsz, hogy véget tudjak vetni a családom biztonságát érintő kockáztatnak

– kérlelte a milliárdos.

Az Insider birtokába jutott üzenetváltás valódiságát Cuban a lapnak megerősítette. Hozzátette, hogy először a Twitternél jelentette a fiókot, de csak hetekre szedték le.

A semmiért nem szüntetem meg

Sweeney nem gondolta, hogy óriási biztonsági kockázatot gerjesztene, hiszen az adatok bárki számára hozzáférhetőek, például az ADS-B Exchange-en.

Készen állok arra, hogy néhány fiókot megszüntessek, de a semmiért nem teszem

– mondta a 19 éves fiú.

Az elmúlt hónapokban Sweeney több gépet is nyomon követett, például Tom Cruise-ét és Taylor Swiftét, Donald Trump exelnökét, és Mark Zuckerbergét. Azt mondta, hogy némi munkába telik a fiókok létrehozása, de mostanra már 15 perc alatt megoldja.

Úgy tűnik, Sweeney beleegyezett abba, hogy leálljon a @MCubansJets-cel, mert április 7-e óta nincs rajta újabb adat. A háromezer követővel rendelkező Twitter fiókot ugyanakkor nem törölte. Az Insidernek azt mondta, hogy továbbra is a milliárdos nyomában van a Discordon.

Így kell befolyásos barátokat szerezni

Ha leállsz vele, egy életre a barátodnak mondhatsz – írta a milliárdos Sweeney-nek. Majd így folytatta:

Gondolom, Elon is örökös barátod lett, és ez biztosan értékesebb számodra, mint amennyit egy Tesla ér. Egy napon lehet, hogy belevágsz egy vállalkozásba, és akkor a segítségedre leszek.

Cuban megadta az e-mail címét Sweeney-nek, de a fiú ezt kevesellte. Ezzel szemben azt kérte, hogy személyesen találkozhasson Cubannel egy Dallas Mavericks-meccsen. A kosárlabdacsapatot a milliárdos 280 millió dollárért vásárolta még 2000-ben. Cuban igent mondott, de a találkozó még nem történt meg.

Sok mindent összehordott, hogy leszedjem a fiókot, de túl sok erőfeszítést még nem tett – mondta Sweeney.

Az Elon Muskkal folytatott üzenetváltását itt lehet elolvasni.

Ne hagyd ki!