A Walmart 740 ezer amerikai dolgozóját jutalmazza meg egy listaáron nagyjából 500 dollárba kerülő Samsung telefonnal. A készülékekkel a munkafolyamatokat javítanák, de a dolgozók személyes célokra is használhatják a telefonokat – írja a Reuters.


A Walmart által kiosztott telefonok célja az, hogy a dolgozók könnyedén hozzáférjenek a vállalat applikációjához, amivel nyomon követhetik a műszakbeosztásaikat, intézhetik a be- és kicsekkolást, illetve állandó összeköttetésben lehetnek a többi alkalmazottal. A Walmart nem közölte, mennyiért vásárolja meg a telefonokat, de a mennyiségből ítélve valószínűleg jelentős kedvezménnyel alakíthatja ki a dolgozói flottáját. A telefon piaci ára átlagosan 499,9 dollár, azaz nagyjából 142 ezer forint.

A Nagy Testvér, aki majdnem mindent lát

A Walmart korábban már tesztelte az applikációt. A cég szerint semmilyen személyes adatot nem fog látni, viszont a munkahelyi e-maileket és applikációkat, a böngészési előzményeket, illetve a becsekkolások helyszíneit ellenőrizheti. Munkaidőn belül csak a Walmart programjaihoz férhetnek hozzá a dolgozók, viszont a szabadidejükben arra használják a telefonokat, amire csak akarják.

A Me@Walmart applikációban két hétre előre meg lehet nézni a műszakbeosztásokat, illetve a segítségével cseréket lehet kérni. Egy hangalapú „személyi asszisztens" is található az app-ban, amely segít a dolgozóknak megtalálni a keresett termékeket, illetve azonnali kapcsolatot teremt a távoli dolgozók között. A vállalat hozzátette, a készülékek használata nem kötelező.

A Walmart 26 országban nagyjából 114 ezer üzlettel és több mint 2,2 millió alkalmazottal üzemel. Csak az USA-ban 1,6 millió ember dolgozik a vállalatnál. Drew Holler és Kellie Romack arról írtak egy blogbejegyzésben, hogy a gördülékeny és gyors kommunikáció létfontosságú a mindennapi munkavégzésükben. A walkie-talkie nem bizonyult jó megoldásnak, így most a Samsung segítségével hidalnák át a kommunikációs szakadékokat.

The Conversation

Friss

Fotó: Unsplash

A karrier 6 szintje, mérd be, hol tartasz most

Ahány ember, annyi pályív. Ideális esetben az idő múlásával mindenki nagyobb feladatokat és több felelősséget vállal magára, folyamatosan fejlődik, lépked felfelé a ranglétrán. Gary Burnison üzleti tanácsadó 6 szintet határozott meg a karrierépítésben.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

Hasznos a Facebook új „minitévéje”, de tévézésre alkalmatlan

A Facebook 2018-ban dobta piacra első igazi, saját gyártású okoseszközét, a Portal-t. A videóhívásokra fejlesztett készülék bevált, a vállalat most egyből két új masinát mutatott be.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

A cégóriás autókat és rengeteg pénzt adott a beoltott dolgozóinak

Az Amazon egyelőre nem követeli meg a dolgozóitól, hogy oltassák be magukat, de minden követ megmozgat, hogy minél több alkalmazottja felvegye a koronavírus elleni vakcinát. Ennek érdekében nagyszabású „ösztönzőprogramot" indított.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!